Fără nici un gram de făină: un truc vă ajută să îngroșați supe și tocane în câteva secunde

  • Există alternative mai simple și mai sănătoase pentru îngroșarea mâncărurilor lichide, care sunt și pline de proteine.
  • Lintea roșie iese în evidență ca fiind o alegere excelentă.
  • Nu este necesar să o înmuiați ore întregi înainte de tratamentul termic.

Când voiau să îngroașe o ciorbă, tocane sau un sos, mămicile și bunicile noastre făceau o pastă, adică amestecau făina cu ulei sau alt tip de grăsime și adăugau amestecul rezultat în preparat. Astăzi, există alternative mai simple și mai sănătoase pentru îngroșarea mâncărurilor lichide, care sunt și pline de proteine.

În același timp, lintea roșie iese în evidență ca fiind o alegere excelentă. Este o leguminoasă ușor digerabilă, care conține aproximativ 330 de calorii și aproximativ 24 de grame de proteine ​​vegetale în 100 de grame de fructe uscate. Nu este necesar să o înmuiați ore întregi înainte de tratamentul termic, așa cum este cazul năutului sau fasolei, și durează doar aproximativ 15 minute pentru a o găti.

Ce e nevoie să faci?

Clătiți lintea roșie în apă rece pentru a îndepărta orice impurități și adăugați-o în supă, tocană sau sos cu 15 până la 20 de minute înainte de sfârșitul gătitului. În timpul tratamentului termic, lintea va „bea” o bună parte din lichidul din oală, descompunându-se și îngroșând mâncarea pregătită. Dacă nu vă place textura fulgioasă a lintei fierte, puneți-o într-un blender și amestecați până obțineți un lichid cremos și gros.

Ce cantitate de linte e nevoie pentru a îngroșa?

Utilizați 100 de grame de linte roșie uscată la 500 ml până la 1 l de lichid, cum ar fi apă sau bulion. Cantitatea de linte va varia în funcție de ce puneți în supă sau tocană și cât de groasă doriți să fie.

The post Fără nici un gram de făină: un truc vă ajută să îngroșați supe și tocane în câteva secunde appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 334 zile de invazie. Pistorius: Germania va lua în curând o decizie cu privire la trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina
Next post Un expert explică de ce bărbații au tendința de a-și băga mâinile în pantaloni atât de frecvent – și nu este ceea ce crezi