Economiile a trei ţări au explodat după ce războiul lui Putin a alungat cetăţenii şi banii din Rusia. Care sunt principalele destinaţii ale ruşilor

  • În timp ce multe economii sunt afectate de impactul invaziei Rusiei în Ucraina, câteva ţări beneficiază de un aflux de imigranţi ruşi şi de bogăţia care îi însoţeşte.
  • Georgia, o mică fostă republică sovietică situată la graniţa sudică a Rusiei, se numără printre mai multe ţări din Caucaz şi din împrejurimi, printre care Armenia şi Turcia, care şi-au văzut economiile în plină expansiune pe fondul tulburărilor actuale.
  • Turcia, Georgia şi Armenia sunt principalele destinaţii ale ruşilor.

În timp ce multe economii sunt afectate de impactul invaziei Rusiei în Ucraina, câteva ţări beneficiază de un aflux de imigranţi ruşi şi de bogăţia care îi însoţeşte.

Potrivit rapoartelor, cel puţin 112.000 de ruşi au emigrat în Georgia în acest an. Un prim val de aproape 43.000 de persoane a sosit în urma invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie, în timp ce un al doilea val, al cărui număr este mai greu de stabilit, a intrat după campania de mobilizare militară a lui Putin din septembrie.

Turcia, Georgia şi Armenia sunt principalele destinaţii ale ruşilor. Ruşii au avut un impact puternic asupra economiei Georgiei şi asupra lariului georgian, care a crescut cu 15% în raport cu dolarul american în acest an, conform CNBC. Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă acum ca economia Georgiei să crească cu 10% în 2022, după ce în aprilie estimase o creştere de 3%.

FMI vede, de asemenea, o creştere de 5% în acest an pentru Turcia, în timp ce economia Armeniei va creşte cu 11%, pe fondul „intrărilor mari de venituri externe, capital şi forţă de muncă în ţară”.

Georgia a beneficiat de o creştere spectaculoasă a intrărilor de capital în acest an, în principal din Rusia. Între februarie şi octombrie, ruşii au transferat 1,412 miliarde de dolari în conturile georgiene – în comparaţie cu cele 314 milioane de dolari transferate în aceeaşi perioadă în 2021 – potrivit Băncii Naţionale a Georgiei. Între timp, ruşii au deschis peste 45.000 de conturi bancare în Georgia până în septembrie, aproape dublând numărul de conturi deţinute de ruşi în această ţară.

Poziţia strategică a Georgiei şi legăturile sale istorice şi economice cu Rusia fac din aceasta un punct de intrare evident pentru migranţii ruşi. Între timp, politica sa liberală în materie de imigraţie permite străinilor să locuiască, să lucreze şi să înfiinţeze afaceri fără a avea nevoie de viză. La fel ca Armenia şi Turcia, ţara a rezistat aplicării sancţiunilor occidentale asupra statului paria, permiţând ruşilor şi banilor lor să circule liber peste graniţa sa.

The post Economiile a trei ţări au explodat după ce războiul lui Putin a alungat cetăţenii şi banii din Rusia. Care sunt principalele destinaţii ale ruşilor appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 275 de zile de invazie. Alexander Lukașenko a provocat furia Ucrainei sugerând că sfârșitul războiului este responsabilitatea Ucrainei
Next post Ion Cristoiu, despre aderarea la Schengen: Intrăm, dar nu pentru că merităm. La ora actuală, punctul nevralgic al Occidentului este R. Moldova, nu Ucraina