Coreea de Sud și SUA lansează opt rachete ca răspuns la tirurile de rachete din Coreea de Nord

  • Forțele combinate ale Coreei de Sud și ale Statelor Unite au tras rachete ca răspuns și la aceste teste, despre care cei doi aliați spun că sunt încălcări ale rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.
  • Luna trecută, Coreea de Nord a lansat trei rachete, inclusiv una despre care se crede că este cea mai mare rachetă balistică intercontinentală.
  • Coreea de Nord a lansat rachetele după ce Biden a încheiat o călătorie în Asia în care a convenit asupra unor noi măsuri de descurajare a statului înarmat nuclear.

Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii au tras opt rachete sol-sol la începutul zilei de luni, în largul coastei de est a Coreei de Sud, după ce Coreea de Nord a lansat duminică un tir de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, a declarat un oficial al Ministerului sud-coreean al Apărării.

Acțiunea este o demonstrație a „capacității și pregătirii de a efectua lovituri de precizie” împotriva sursei lansărilor de rachete ale Coreei de Nord sau a centrelor de comandă și sprijin, a declarat agenția de știri sud-coreeană Yonhap, citată de armata sud-coreeană.

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a preluat funcția luna trecută, a promis să adopte o poziție mai dură față de Nord și a convenit cu președintele american Joe Biden, în cadrul unui summit desfășurat în luna mai la Seul, să îmbunătățească exercițiile militare comune și poziția lor de descurajare combinată.

Armata Coreei de Sud și cea a Statelor Unite au tras opt rachete sol-sol pe o perioadă de aproximativ 10 minute, începând de luni la ora 4:45, ca răspuns la cele opt rachete lansate duminică de Nord, a relatat Yonhap. Un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării a confirmat că au fost trase opt sisteme de rachete tactice ale armatei.

Rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune ale Coreei de Nord, lansate duminică spre marea din largul coastei sale estice, au fost probabil cel mai mare test individual al acesteia și au avut loc la o zi după ce Coreea de Sud și Statele Unite au încheiat exercițiile militare comune.

Coreea de Nord, care se luptă de câteva săptămâni cu primul său focar cunoscut de COVID-19, a criticat exercițiile comune anterioare, considerându-le un exemplu al „politicilor ostile” continue ale Washingtonului față de Pyongyang, în ciuda discursurilor diplomatice ale acestuia.

The post Coreea de Sud și SUA lansează opt rachete ca răspuns la tirurile de rachete din Coreea de Nord appeared first on Aleph News.

Previous post În România, urșii rămân fără case. Habitatul lor este afectat de amprenta omului
Next post Marea Britanie va trimite lansatoare de rachete M270 în Ucraina