LIVE UPDATE. Ziua 103 de invazie. Rusia anunță că a lovit tancuri furnizate de țări europene

  • Armata ucraineană a raportat o nouă zi de lupte grele în regiunea Donețk, în special în apropierea nordică a orașului-cheie Sloviansk.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a adus duminică un omagiu cineastului lituanian Mantas Kvedaravičius, care a fost ucis de forțele rusești în Mariupol în aprilie.
  • Președintele rus Vladimir Putin a reiterat că acțiunile Moscovei nu au nimic de-a face cu iminenta criză energetică și alimentară din lume.

UPDATE ORA 04.00

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat duminică la un post de televiziune italian că unele dintre țările vecine Serbiei și-au închis spațiul aerian pentru avionul care urma să îl ducă luni pe ministrul de externe Serghei Lavrov la Belgrad pentru o întâlnire cu oficiali, potrivit agenției ruse de presă de stat TASS.


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a vizitat duminică trupele din unele dintre cele mai puternic bombardate poziții de pe linia frontului.

UPDATE ORA 03.00

Adjunctul ministrului ucrainean al apărării a cerut țărilor occidentale să mențină o aprovizionare constantă cu arme pentru a ajuta la înfrângerea Rusiei.

„Am intrat deja într-un război prelungit și vom avea nevoie de sprijin constant. Occidentul trebuie să înțeleagă că ajutorul său nu poate fi un lucru punctual, ci ceva care continuă până la victoria noastră”, a declarat Hanna Malyar pentru presa locală.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Rusia va extinde lista de ținte pe care le va ataca în Ucraina dacă țările occidentale vor trimite arme cu rază lungă de acțiune la Kiev, afirmă președintele Vladimir Putin. Avertismentul a venit în timp ce explozii au zguduit duminică părți ale Kievului, în primele lovituri aeriene asupra capitalei din ultimele săptămâni.

Rusia spune că a lovit tancuri furnizate de țări europene. Ucraina spune că a fost o fabrică de reparații feroviare. În altă ordine de idei, un general rus a fost ucis în luptele din regiunea Donbas.

Rusia și-a reorientat eforturile militare spre Donbas la sfârșitul lunii martie, după ce s-a retras din regiunea Kiev. Pe măsură ce Rusia face progrese lente, dar constante pe teren acolo – la sute de kilometri spre est – mai multe țări s-au angajat să trimită arme avansate la Kiev.

The post LIVE UPDATE. Ziua 103 de invazie. Rusia anunță că a lovit tancuri furnizate de țări europene appeared first on Aleph News.

Previous post În România, urșii rămân fără case. Habitatul lor este afectat de amprenta omului
Next post Marea Britanie va trimite lansatoare de rachete M270 în Ucraina