Comisia Europeană validează eliminarea zborurilor interne scurte în Franța în favoarea călătoriilor cu trenul

  • Franța a primit undă verde pentru a interzice zborurile interne pe distanțe scurte.
  • CE a aprobat mișcarea care va elimina zborurile între orașe care sunt legate printr-o călătorie cu trenul de mai puțin de 2,5 ore.
  • Decizia a fost anunțată vineri.

Franța a primit undă verde pentru a interzice zborurile interne pe distanțe scurte. Comisia Europeană a aprobat mișcarea care va elimina zborurile între orașe care sunt legate printr-o călătorie cu trenul de mai puțin de 2,5 ore, potrivit Le Figaro.

Așteptată din 2021

Decizia a fost anunțată vineri. Schimbările fac parte din Legea climei din 2021 a țării.

De asemenea, Franța reprimă utilizarea avioanelor private pentru călătorii scurte, în încercarea de a face transportul mai ecologic și mai echitabil pentru populație.

Clément Beaune, mulțumit de această decizie

Ministrul Transporturilor, Clément Beaune, a declarat că țara nu mai poate tolera pe cei super bogați să folosească avioane private, în timp ce publicul face reduceri pentru a face față crizei energetice și schimbărilor climatice.

Greenpeace mai amestecat

Franța a primit oficial aprobarea pentru a opri zborurile interne care dăunează mediului. Inițial, interdicția va afecta doar rutele dintre Paris Orly și Nantes, Lyon și Bordeaux.

Zborurile de legătură vor trebui, de asemenea, să respecte aceste noi reguli.

Când măsurile au fost anunțate pentru prima dată , acestea au fost contestate de Uniunea Aeroporturilor Franceze (UAF), precum și de filiala europeană a Consiliului Aeroporturilor Internațional (ACI Europe).

Acest lucru a determinat o investigație aprofundată a Comisiei Europene pentru a stabili dacă planul ar putea merge înainte sau nu.

The post Comisia Europeană validează eliminarea zborurilor interne scurte în Franța în favoarea călătoriilor cu trenul appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 282 de zile de invazie. Oficial: Ucraina a pierdut între 10.000 și 13.000 de soldați în războiul împotriva Rusiei
Next post VIDEO. B-21 „Raider”, viitorul bombardier invizibil al Forțelor Aeriene ale SUA, în valoare de 70 de miliarde de dolari