RAPORT. Atacurile rușilor urmăresc „ștergerea” culturii ucrainene, afirmă o organizație internațională a scriitorilor

  • Trupele ruse din Ucraina atacă în mod deliberat muzeele, bibliotecile și alte instituții culturale ale țării.
  • „Cultura nu este o pagubă colaterală în războiul împotriva Ucrainei; este o țintă, un pilon central al justificării războiului de către președintele rus Vladimir Putin” , scrie în raportul PEN International.
  • PEN International citează Ministerul ucrainean al Culturii, care a anunțat că 529 de „instituții culturale și de patrimoniu cultural” au fost distruse sau deteriorate de la începutul războiului.

Trupele ruse din Ucraina atacă în mod deliberat muzeele, bibliotecile și alte instituții culturale ale țării, potrivit unui raport publicat de filialele americană și ucraineană ale organizației internaționale de scriitori PEN International, potrivit ABC News.

„Cultura nu este o pagubă colaterală în războiul împotriva Ucrainei; este o țintă, un pilon central al justificării războiului de către președintele rus Vladimir Putin” , scrie în raportul PEN International.

Putin a afirmat în mod repetat că limba și cultura ucraineană pur și simplu nu există. Prin vizarea muzeelor de artă, a sălilor de muzică, a bibliotecilor, a teatrelor și a siturilor istorice, el încearcă să facă să fie așa” , punctează raportul.

PEN International citează Ministerul ucrainean al Culturii, care a anunțat că 529 de „instituții culturale și de patrimoniu cultural” au fost distruse sau deteriorate de la începutul războiului.

Cifra include atât situri de importanță națională, cât și locații culturale din orașe și sate, menționează raportul.

The post RAPORT. Atacurile rușilor urmăresc „ștergerea” culturii ucrainene, afirmă o organizație internațională a scriitorilor appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 282 de zile de invazie. Oficial: Ucraina a pierdut între 10.000 și 13.000 de soldați în războiul împotriva Rusiei
Next post VIDEO. B-21 „Raider”, viitorul bombardier invizibil al Forțelor Aeriene ale SUA, în valoare de 70 de miliarde de dolari