Bill Gates spune că dacă oamenii vor reduce consumul de carne, acest lucru nu va ajuta la rezolvarea crizei

  • Gates este de mult timp un activist în domeniul climei, finanțând numeroase start-up-uri dedicate acestei cauze.
  • Anul trecut a publicat cartea How To Avoid a Climate Disaster: Soluțiile pe care le avem și descoperirile de care avem nevoie, în care susținea că inovația tehnologică este esențială pentru a schimba economia.
  • Mă uit la ceea ce trebuie să facă lumea pentru a ajunge la zero, nu folosesc clima ca pe o cruciadă morală, a spus Gates.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat în timpul unui interviu acordat săptămâna trecută că mustrarea oamenilor pentru că au lucruri frumoase sau mănâncă carne nu va rezolva criza climatică.

Gates a făcut acest comentariu în cadrul unui episod al podcastului Bloomberg’s Zero cu gazda Akshat Rathi, publicat miercuri. Rathi l-a întrebat pe Gates dacă este nevoie de o revoluție socială și politică pentru a compensa deficiențele tehnologiei în abordarea schimbărilor climatice. Oricine spune că le vom spune oamenilor să nu mai mănânce carne sau să nu mai dorească să aibă o casă frumoasă și că, practic, vom schimba dorințele umane, cred că este prea dificil, a recunoscut Gates.

El a susținut apoi că aceste lucruri nu trebuie neapărat să joace un rol central în combaterea schimbărilor climatice, menționând că țările bogate sunt responsabile pentru mai puțin de o treime din totalul emisiilor.

Acele două treimi [rămase] din emisii sunt destul de elementare în ceea ce privește caloriile și adăposturile și transportul și bunurile folosite. Așadar, excesele țărilor bogate… chiar și limitarea completă a acestora nu reprezintă o soluție la această problemă, a spus el, adăugând: Mă uit la ceea ce trebuie să facă lumea pentru a ajunge la zero, nu folosesc clima ca pe o cruciadă morală.

The post Bill Gates spune că dacă oamenii vor reduce consumul de carne, acest lucru nu va ajuta la rezolvarea crizei appeared first on Aleph News.

Previous post EXCLUSIV/Insecuritate. Dumitru Prunariu: De vreo 4 ani Guvernul nu mai plătește contribuția României la Agenția Spațială Europeană. Nu mai accesăm proiecte europene, ni s-a tăiat dreptul de vot
Next post Cum se vizitează mormântul Reginei de la Capela St George și care este prețul „amețitor” al intrării