Alegerile din Turcia: Recep Erdogan și Kemal Kilicidarolu, ultimele declarații înainte de turul doi

Alegerile din Turcia: Recep Erdogan și Kemal Kilicidarolu, ultimele declarații înainte de turul doi

Alegerile din Turcia: Recep Erdogan și Kemal Kilicidarolu, ultimele declarații înainte de turul doiAlegerile din Turcia: Recep Erdogan și Kemal Kilicidarolu, ultimele declarații înainte de turul doi

  • Turcii își alegi duminică, întru-un al doilea tur de scrutin, președintele pentru următorii 5 ani.
  • Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a adresat susținătorilor opoziției în timpul discursului său din districtul Beykoz din Istanbul.
  • În primul tur de scrutin, Erdogan a adunat 49.52% din voturi, devansându-l cu câteva procente pe contracandidatul său social democrat.

Turcii își alegi duminică, întru-un al doilea tur de scrutin, președintele pentru următorii 5 ani.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a adresat susținătorilor opoziției în timpul discursului său din districtul Beykoz din Istanbul.

„Cred că susținătorii opoziției vor vota și ei pentru noi în turul doi al alegerilor prezidențiale care va avea loc mâine, 28 mai” , a spus el.

Erdogan a făcut apel la toți cetățenii să participe la vot: „Victoria noastră va fi victoria întregii țări. Democrația noastră va învinge” .

„În ultimii 21 de ani, Turcia ne-a fost încredințată, mâine suntem încredințați Turciei; națiunea noastră ne-a fost încredințată, mâine suntem încredințați națiunii noastre, a mai scris Erdogan pe Twitter.

În același timp, contracandidatul său, Erdogan, Kemal Kîlîcidarolu, a felicitat-o pe Merve Dizdar, actrița turcă premiată la Cannes.

„O felicit din toată inima pe Merve Dizdar, care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes. Astăzi, vom prezenta democrația tuturor sufletelor luptătoare din Turcia, care așteaptă zilele bune pe care le merită”.

În primul tur de scrutin, Erdogan a adunat 49.52% din voturi, devansându-l cu câteva procente pe contracandidatul său social democrat.

Aceste alegeri prezidențiale vor decide nu doar cine va conduce Turcia, ci şi cum va fi guvernată ţara, care vor fi prioritățile economice şi care va fi politica sa externă.

Citește și

The post Alegerile din Turcia: Recep Erdogan și Kemal Kilicidarolu, ultimele declarații înainte de turul doi appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

VIDEO. Margot Robbie dezvăluie cele mai memorabile ținute purtate în filmele sale: „Hainele sunt o parte importantă a acestui film” Previous post VIDEO. Margot Robbie dezvăluie cele mai memorabile ținute purtate în filmele sale: „Hainele sunt o parte importantă a acestui film”
Ajutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată Next post Ajutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată