Ucraina a cerut Germaniei rachete de croazieră Taurus. Acestea au o rază de acțiune de 500 de km

Ucraina a cerut Germaniei rachete de croazieră Taurus. Acestea au o rază de acțiune de 500 de km

Ucraina a cerut Germaniei rachete de croazieră Taurus. Acestea au o rază de acțiune de 500 de kmUcraina a cerut Germaniei rachete de croazieră Taurus. Acestea au o rază de acțiune de 500 de km

  • Ucraina a cerut Germaniei să îi furnizeze rachete de croazieră Taurus, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Apărării.
  • Rachetele solicitate au o rază de acțiune de peste 500 de kilometri, ceea ce ar permite Ucrainei să lovească teritoriul rusesc.
  • Cancelarul german Olaf Scholz a reiterat că armele furnizate de Germania Ucrainei nu trebuie să fie folosite pentru a lovi teritoriul rusesc.

Ucraina a cerut Germaniei să îi furnizeze rachete de croazieră Taurus, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Apărării, scrie DW.

„Am primit o cerere din partea Ucrainei în ultimele zile”, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a ministerului pentru agenția de presă Agence France-Presse (AFP).

Rachetele solicitate au o rază de acțiune de peste 500 de kilometri, ceea ce ar permite Ucrainei să lovească teritoriul rusesc.

Până acum, aliații Kievului au fost prudenți în ceea ce privește furnizarea de arme Ucrainei care ar putea ajunge în Rusia.

Vineri, cancelarul german Olaf Scholz a reiterat că armele furnizate de Germania Ucrainei nu trebuie să fie folosite pentru a lovi teritoriul rusesc.

„Rusia a atacat Ucraina și de aceea Ucraina se poate apăra singură”, a declarat Scholz în timpul unei vizite în capitala estoniană Tallinn. „Și, în același timp, este clar că armele pe care le-am furnizat vor fi folosite doar pe teritoriul ucrainean”, a subliniat el.

Citește și

The post Ucraina a cerut Germaniei rachete de croazieră Taurus. Acestea au o rază de acțiune de 500 de km appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

VIDEO. Margot Robbie dezvăluie cele mai memorabile ținute purtate în filmele sale: „Hainele sunt o parte importantă a acestui film” Previous post VIDEO. Margot Robbie dezvăluie cele mai memorabile ținute purtate în filmele sale: „Hainele sunt o parte importantă a acestui film”
Ajutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată Next post Ajutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată