Zelenski: Rusia se află în spatele „penei totale de curent” din estul Ucrainei

  • Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că Rusia este responsabilă pentru întreruperile radicale de electricitate din estul Ucrainei.
  • ,,O pană de curent totală în regiunile Harkov și Donețk, una parțială în regiunile Zaporojia, Dnipropetrovsk și Sumy„.
  • Zelenski dă vina pe ,,teroriștii ruși„.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că Rusia este responsabilă pentru întreruperile radicale de electricitate din estul Ucrainei, acuzând Moscova că a intenţionat să lovească în mod deliberat infrastructura civilă.

,,O pană de curent totală în regiunile Harkov şi Doneţk, una parţială în regiunile Zaporojie, Dnipropetrovsk şi Sumy„, a declarat Zelenski pe Twitter, dând vina pe ,,teroriştii ruşi„.

,,Nu există instalaţii militare” , a adăugat el. ,,Scopul este de a împiedica oamenii la acces la lumină şi căldură„.

În urma unei lovituri asupra unei instalaţii de infrastructură din Harkov, ,,curentul a fost întrerupt în multe zone ale oraşului. Din acelaşi motiv, nu există apă în aceleaşi zone – pompele nu funcţionează” , a declarat primarul Ihor Terekhov prin intermediul Telegram.

Primarul din Harkov a continuat să descrie acţiunea ca fiind ,,o răzbunare josnică şi cinică a agresorului rus pentru succesele armatei noastre pe front, în special în regiunea Harkov„.

,,Unele oraşe şi comunităţi au rămas fără energie electrică. Ruşii au lovit infrastructura energetică. Ei nu se pot împăca cu înfrângerile de pe câmpul de luptă” , a scris guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, pe Telegram.

,,Ne vom descurca. Toate serviciile sunt în funcţiune. Vom restabili totul cât mai repede posibil” , a adăugat oficialul.

The post Zelenski: Rusia se află în spatele „penei totale de curent” din estul Ucrainei appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 200 de zile de invazie. Locuitorii din zonele din Harkov controlate, au fost sfătuiți să plece în Rusia
Next post Gabriela Baltag, judecător CSM: „Pachetul de legi ale Justiției este retrograd, legile sunt catastrofale. Dacă intră în vigoare noile legi ale Justiției, judecătorii își vor pierde independența iar Justiția va fi pierdută. Curțile de Apel din România arată neregulile din Legile Justiției”