Volodimir Zelenski acuză Rusia că „întârzie în mod deliberat” exportul de cereale din Ucraina

  • Zelenski a acuzat Rusia că întârzie „în mod deliberat” trecerea navelor încărcate cu cereale ucrainene, o aprovizionare vitală pentru multe ţări din Africa şi Asia.
  • Rusia şi Ucraina au convenit în iulie să reia exporturile de cereale ucrainene, oprite de la începutul războiului, după un acord mediat de ONU şi Turcia.
  • Rusia a criticat ulterior acordul, afirmând că propriile exporturi au fost îngreunate de sancţiuni.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri Rusia că întârzie „în mod deliberat” trecerea navelor încărcate cu cereale ucrainene, o aprovizionare vitală pentru multe ţări din Africa şi Asia, potrivit BARRON’S.

Peste 150 de nave aşteaptă pentru a îndeplini obligaţiile contractuale de aprovizionare cu produsele noastre agricole. Aceasta este o coadă de aşteptare artificială, care a apărut doar pentru că Rusia întârzie în mod deliberat trecerea navelor” , a declarat Zelenski într-un mesaj video.

Potrivit preşedintelui ucrainean, China, Egiptul, Bangladesh-ul, Indonezia, Irakul, Libanul sau ţările din Maghreb se află printre statele afectate de aceste întârzieri care afectează „aproximativ trei milioane de tone de alimente” .

Rusia şi Ucraina au convenit în iulie să reia exporturile de cereale ucrainene, oprite de la începutul războiului, după un acord mediat de ONU şi Turcia.

Rusia a criticat ulterior acordul, afirmând că propriile exporturi au fost îngreunate de sancţiuni.

The post Volodimir Zelenski acuză Rusia că „întârzie în mod deliberat” exportul de cereale din Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 240 de zile de invazie. Armata rusă se concentrează să țină piept contraofensivei din sud
Next post Ministrul Sportului, mesaj de susținere pentru Halep: „Suntem alături de Simona. Sperăm să se clarifice cât mai curând această situaţie”