VIDEO. Peisaj desprins din scenele serialului „Stranger Things”. O furtună puternică transformă cerul dintr-un stat american

  • Statul american Dakota de Sud a fost martorul unui fenomen extrem de neobișnuit, când cerul a căpătat, marți, un aspect de un verde neon.
  • Potrivit experților, fenomenul a fost cauzat de o furtună de vânt, numită „derecho”, asociată cu averse torențiale care se deplasează rapid în atmosferă.
  • Serviciul Național de Meteorologie a explicat că schimbarea culorilor ar putea fi atribuită modului în care particulele atmosferice interacționează cu lumina solară și o împrăștie.

Statul american Dakota de Sud a fost martorul unui fenomen extrem de neobișnuit, când cerul a căpătat marți un aspect de un verde neon.

Potrivit experților, fenomenul a fost cauzat de o furtună de vânt numită „derecho”, asociată cu averse torențiale care se deplasează rapid în atmosferă.

Puternica furtună s-a întins pe o distanță de peste 240 de mile și a trecut prin Dakota de Sud, potrivit Serviciului Național de Meteorologie (NWS) din SUA.

NWS definește această furtună de vânt ca fiind o furtună de lungă durată, diferită de tornade. Spre deosebire de alte furtuni tropicale, acestea sunt rare. Schimbarea culorilor ar putea fi atribuită modului în care particulele atmosferice interacționează cu lumina solară și o împrăștie.

„Este nevoie de o cantitate imensă de conținut de apă în nor pentru a obține această culoare, ceea ce înseamnă, de obicei, că trebuie să fie prezentă o cantitate substanțială de gheață (grindină mare)”, a explicat meteorologul NWS, Dr. Cory Martin, pentru Times Now.

Priveliștea neobișnuită i-a lăsat surprinși pe locuitorii din Dakota de Sud, dar și pe internauți, iar mai mulți dintre ei au accesat rețelele de socializare pentru a împărtăși imaginile cu cerul de un verde straniu.

„Cerul verde este dintr-o dată în Dakota de Sud, SUA”, a scris un utilizator de pe Twitter, alături de mai multe imagini. „Se face verde în această seară”, a scris un alt utilizator.

Într-unul dintre videoclipurile care au ajuns pe rețelele de socializare, o persoană a putut fi auzită comparând scenele dramatice cu cele văzute în popularul serial „Stranger Things”.

Potrivit lui Peter Rogers, meteorolog la biroul Serviciului Meteorologic din Sioux Falls, nu este neobișnuit ca cerul să devină complet întunecat, violet sau roșu înainte sau în timpul unei furtuni. Dar cerul care devine verde este un eveniment rar.

„Cred că a atras atenția multor oameni, pentru că cerul avea într-adevăr acea culoare verde unică. Din cauza culorii unice pe care a prezentat-o, bănuiesc că va fi probabil un subiect de discuție pentru o perioadă destul de lungă de timp”, a declarat Rogers pentru New York Times.

The post VIDEO. Peisaj desprins din scenele serialului „Stranger Things”. O furtună puternică transformă cerul dintr-un stat american appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. Oamenii care fumează în timp ce poartă mască de protecție au un risc mai mare de a dezvolta boli vasculare
Next post Extratereștrii ar putea folosi particule cuantice pentru a comunica cu noi prin spațiu