VIDEO. LIVE UPDATE. 284 de zile de invazie. Zelenski despre plafonarea pretului pentru petrolul rusesc la 60 de dolari: „Nu este o decizie serioasa”

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat plafonarea preţului pentru un baril de petrol rusesc la 60 de dolari printr-un acord al UE, G7 şi Australiei, estimând că „nu este o decizie serioasă” .
  • Cursul barilului de petrol rus (ţiţei Ural) este în prezent în jur de 65 de dolari, puţin sub plafonul european.
  • Ţările din G7, împreună cu Australia, au convenit vineri să plafoneze preţul petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, după acordul la care au ajuns mai devreme cele 27 de ţări ale Uniunii Europene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat plafonarea preţului pentru un baril de petrol rusesc la 60 de dolari printr-un acord al UE, G7 şi Australiei, estimând că nu este o decizie serioasă” , potrivit CNN.

Nu este o decizie serioasă să se stabilească o astfel de limită pentru preţul rusesc, este foarte confortabil pentru bugetul statului terorist” , a afirmat Zelenski, conform preşedinţiei de la Kiev. Cursul barilului de petrol rus (ţiţei Ural) este în prezent în jur de 65 de dolari, puţin sub plafonul european.

Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat mai devreme sâmbătă că plafonul de preţ pentru petrolul rusesc ar trebui redus la 30 de dolari pe baril pentru a lovi mai puternic economia Rusiei.

Ţările din G7, împreună cu Australia, au convenit vineri să plafoneze preţul petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, după acordul la care au ajuns mai devreme cele 27 de ţări ale Uniunii Europene.

The post VIDEO. LIVE UPDATE. 284 de zile de invazie. Zelenski despre plafonarea pretului pentru petrolul rusesc la 60 de dolari: „Nu este o decizie serioasa” appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Macron și-a încheiat vizita în New Orleans
Next post Macron a ghicit atât rezultatul, cât și marcatorii la meciul Franța – Polonia de la Cupa Mondială