VIDEO. Fularul lui Viktor Orban cu harta Ungariei Mari a stârnit furtuni diplomatice

  • Orban a purtat cu un fular cu Ungaria Mare.
  • Fularul purtat de premierul ungar a stârnit furtuni diplomatice în țările vecine.
  • Ministerele din România și Ucraina îi reproșează lui Orban harta Ungariei Mari de pe fular.

Fularul de suporter al echipei naționale de fotbal, purtat duminică de premierul ungar a stârnit furtuni diplomatice în țările vecine. Imaginile cu fularul au fost publicate pe pagina sa de Facebook.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=2363971260420260

Ministerele de externe din România și Ucraina au protestat, premierul Croației a bufnit în râs.

Gestul său vine la doar câteva zile de la o discuție purtată cu ministrul de Externe al României în care cei doi oficiali au abordat și „chestiunea vizitelor private în România ale unor oficiali ungari şi a declaraţiilor publice neadecvate transmise de către aceştia”.

Nu este pentru prima dată când Viktor Orban se folosește de harta Ungariei mari.

În urmă cu doi ani, prim-ministrul Ungariei le-a urat succes elevilor de liceu la examenul de bacalaureat de la proba istorie cu un mesaj subtil – premierul a publicat o imagine cu un glob pământesc cu harta politică a lumii din anul 1862, în prim-plan fiind Imperiul Habsburgic și Ungaria Mare.

Balazs Barabas, editor Aleph News, îți spune mai multe.

The post VIDEO. Fularul lui Viktor Orban cu harta Ungariei Mari a stârnit furtuni diplomatice appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 272 zile de invazie. Președintele francez Emmanuel Macron discută situația de la centrala nucleară Zaporojie într-o convorbire „urgentă” cu Zelenski
Next post Un rus bolnav de cancer poate rămâne în Olanda pentru tratament cu canabis, în ciuda respingerii cererii de azil