VIDEO Breaking, la Jocurile Olimpice. Competiția va avea, în premieră, o probă de dans

  • Jocurile Olimpice de la Paris vor avea, în premieră, o probă de dans.
  • Unul dintre candidații la o medalie olimpică este breakerul Danis Civil.
  • Pe 9 și 10 august 2024, la Paris, se vor desfășura probele de Breaking

Oricât de greu ar părea, Breaking-ul va fi o probă la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Breaking-ul este un mix între artă și sport, fiind cel mai bine reprezentat în Franța, care este un creuzet cultural.

Mai bine de 1000 de concursuri de breaking au loc anual în țara unde se vor ține Jocurile Olimpice de peste 2 ani.

Danis Civil, aka Dany Dann, este campionul Franței în 2018. Venit din Guyana Franceză, Danis, 34 de ani, lucrează ca asistent medical. Între slujbă și familie, se antrenează pentru campionatul mondial de breaking din Paris, și, mai ales, pentru JO din capitala franceză.

Am venit în Franța pentru a dansa. În mintea mea era asta de când eram tânăr. m venit cu vărul meu, împreună. Ne-am gândit să ne găsim o slujbă care să ne ofere timpul liber necesar pentru a ne antrena și pentru a merge la concursuri. Danis a ajuns în Franța în 2008, iar visul său a fost acela de dansa.
Deși a trecut prin mai multe echipe, el activează, în ultimii ani, pentru Vagabonds.

Un moment definitoriu pentru cariera lui Danis a fost moartea celui mai bun prieten al său, Tonio.
Cei doi făceau pereche în competițiile pe echipe, iar acum Danis vrea să câștige o medalie olimpică în memoria prietenului său.

The post VIDEO Breaking, la Jocurile Olimpice. Competiția va avea, în premieră, o probă de dans appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. Ziua 146 de invazie. Zelenski și alți oficiali ucraineni spun că afluxul de noi arme occidentale înclină balanța pe câmpul de luptă
Next post Prima doamnă a Ucrainei, primită cu flori la Casa Albă. Urmează să se adreseze Congresului american