Un jurnalist francez a fost ucis de tiruri de rachete în estul Ucrainei

Un jurnalist francez a fost ucis de tiruri de rachete în estul Ucrainei

Un jurnalist francez a fost ucis de tiruri de rachete în estul UcraineiUn jurnalist francez a fost ucis de tiruri de rachete în estul Ucrainei

  • Coordonatorul video al Agenției France-Presse în Ucraina, Arman Soldin, a fost ucis marți, 9 mai, de tiruri de rachete în apropiere de Chasiv Yar.
  • Arman Soldin și colegii săi de la Agenția France-Presse (AFP) au fost ținta unor focuri de armă.
  • Echipa AFP a fost atacată cu rachete Grad în timp ce se afla cu un grup de soldați ucraineni.

Arman Soldin și colegii săi de la Agenția France-Presse (AFP) au fost ținta unor focuri de armă în estul Ucrainei, în timp ce se aflau cu un grup de soldați ucraineni, scrie Le Monde.

Coordonatorul video al Agenției France-Presse în Ucraina, Arman Soldin, a fost ucis marți, 9 mai, de tiruri de rachete în apropiere de Chasiv Yar, în estul Ucrainei, au declarat jurnaliștii AFP care au asistat la incident. Atacul a avut loc în jurul orei 16:30 la periferia orașului din apropiere de Bakhmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei de mai multe luni.

Echipa AFP a fost atacată cu rachete Grad în timp ce se afla cu un grup de soldați ucraineni. Soldin, în vârstă de 32 de ani, a fost ucis când o rachetă a lovit aproape de locul în care se afla. Restul echipei nu a fost rănit.

„Întreaga agenție este devastată de pierderea lui Arman”, a declarat președintele AFP, Fabrice Fries. „Moartea sa este o amintire teribilă a riscurilor și pericolelor cu care se confruntă zi de zi jurnaliștii care acoperă conflictul din Ucraina.” 

Moartea lui Soldin înseamnă că cel puțin 11 jurnaliști sau fixatori și șoferi ai echipelor de presă au fost uciși în timp ce acopereau războiul din Ucraina, potrivit grupurilor de apărare a presei Reporteri fără frontiere (RSF) și Comitetul pentru protecția jurnaliștilor (CPJ).

Citește și

The post Un jurnalist francez a fost ucis de tiruri de rachete în estul Ucrainei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Previous post VIDEO. Alicia Keys creează o orchestră specială, alături de 74 de femei de culoare pentru Regina Charlotte
„Star Wars Jedi: Survivor”, jucat de milioane de oameni în primele două săptămâni de la lansare Next post „Star Wars Jedi: Survivor”, jucat de milioane de oameni în primele două săptămâni de la lansare