FOTO-VIDEO. Cele mai atipice trenuri care folosesc tehnologii neobișnuite. Unde le poți vedea

FOTO-VIDEO. Cele mai atipice trenuri care folosesc tehnologii neobișnuite. Unde le poți vedea

FOTO-VIDEO. Cele mai atipice trenuri care folosesc tehnologii neobișnuite. Unde le poți vedeaFOTO-VIDEO. Cele mai atipice trenuri care folosesc tehnologii neobișnuite. Unde le poți vedea

  • Iată o selecție de căi ferate neobișnuite care încalcă regulile pentru a ajunge în locuri în care alte trenuri nu pot circula.
  • Căile ferate, cu toții cunoaștem conceptul – vehicule mari și grele, care nu pot urca dealuri abrupte, care se deplasează pe două șine de oțel.
  • În ultimii 200 de ani, a evoluat pentru a cuceri orașe, munți, mine adânci și unele dintre cele mai extreme climate din lume.

Căile ferate, cu toții cunoaștem conceptul – vehicule mari și grele, care nu pot urca dealuri abrupte, care se deplasează pe două șine de oțel. Tehnologia feroviară este mai versatilă decât crezi. În ultimii 200 de ani, a evoluat pentru a cuceri orașe, munți, mine adânci și unele dintre cele mai extreme climate din lume, scrie CNN.

Iată o selecție de căi ferate neobișnuite care încalcă regulile pentru a ajunge în locuri în care alte trenuri nu pot circula.

Wuppertal Schwebebahn, Germania

Dacă a existat vreodată o cale ferată care să se potrivească perfect cu mediul în care se află, aceasta este legendara monorail Schwebebahn din regiunea Renania de Nord-Westfalia din Germania. Construită pentru a lega mai multe orașe industriale de-a lungul văii înguste și întortocheate a râului Wupper, monorailul suspendat a fost finalizat în 1901 și a avut un rol esențial în dezvoltarea orașelor, care au fuzionat în cele din urmă pentru a deveni orașul Wuppertal în 1929.

Stoosbahn, Elveția

Actualul deținător al recordului pentru cea mai abruptă cale ferată publică din lume, Stoosbahn din Elveția a fost inaugurat în decembrie 2017 și a devenit o atracție turistică globală de sine stătătoare.

Calea ferată Hythe Pier, Anglia

În secolul al XIX-lea, căile ferate de pe chei au fost o atracție în mai multe stațiuni balneare britanice, cea mai faimoasă fiind călătoria de un kilometru și jumătate până la vârful cheiului Southend de pe coasta de est a țării – pe care o puteți experimenta și astăzi. Cele mai multe au fost construite din plăcere, de obicei pentru a scuti vizitatorii de o plimbare lungă până la țărm.

Chongqing Monorail, China

Monorails există de mai bine de un secol, iar exemplele pot fi găsite peste tot în lume, dar niciodată nu și-au îndeplinit promisiunile futuriste ale primilor lor promotori. Acestea fiind spuse, există câteva locuri în care calitățile unice oferite de monorail sunt ideale pentru mediul în care se află.

Ferrobus, America de Sud

Combinând vechile caroserii ale autobuzelor rutiere cu roți de tren, aceste invenții cu aspect șubred sunt o salvare pentru satele izolate de munte care nu au acces oficial la drumuri. Utilizând linii de cale ferată abandonate – adesea construite în secolul al XIX-lea și la începutul secolului al XX-lea pentru a exploata zăcăminte de minerale – rutele Ferrobus pot fi găsite în Chile, Bolivia și Columbia, urcând la mare înălțime în Anzi.

‘Pokémon With You, Japonia

Culoarea galben aprins domină atât la interior, cât și la exterior, cu motive Pikachu care acoperă totul, de la podea la pereți și perdele. Unul dintre vagoane dispune de scaune, în timp ce al doilea vagon a fost amenajat ca o fabuloasă cameră de joacă mobilă pentru antrenorii Pokémon juniori. În timpul călătoriei de două ore de la Ichinoseki la Kesennuma, în regiunea Tõhoku, copiii se pot juca, dormi și socializa cu Pikachus giganți de pluș sau chiar se pot preface că conduc trenul.

The Small Underground, Budapesta

La sfârșitul secolului al XIX-lea și la începutul secolului al XX-lea, Ungaria – care făcea parte pe atunci din Imperiul Austro-Ungar – a fost un pionier viguros al noilor tehnologii feroviare. Această linie scurtă (2,3 mile) sub bulevardul Andrássy, pe malul de Pesta al Dunării, a fost doar a treia linie electrică subterană din lume, fiind inaugurată la scurt timp după liniile similare din Londra și Liverpool, Anglia.

Glass Floor Hanging Train, China

În ultimele două decenii, industria feroviară din China a devenit cea mai mare și cea mai variată din lume, ajutată de extinderea uimitoare a rețelei de mare viteză a țării și de exporturile globale.

Autobuz rutier-feroviar DMV, Japonia

Autobuzele, care transportă în jur de 20 de pasageri pe călătorie, parcurg un traseu de 50 de kilometri între orașul Kaiyo din Tokushima și orașul Muroto, prefectura Kochi. Șase mile din traseu se desfășoară de-a lungul unei linii de cale ferată rurală, iar restul traseului se desfășoară cu autobuzul.

Katoomba Scenic Railway, Australia

Nu departe de minunatul oraș Sydney se află o experiență feroviară diferită de orice altceva în lume. Situată în inima Munților Albaștri, Katoomba Scenic Railway este un alt concurent pentru titlul de cea mai abruptă cale ferată din lume. Dar, spre deosebire de Stoosbahn-ul elvețian, această cale ferată oferă o coborâre înfiorătoare pe stânci de gresie și prin formațiuni stâncoase epice și tuneluri cocoțate deasupra unui peisaj uimitor de pădure tropicală.

Citește și

The post FOTO-VIDEO. Cele mai atipice trenuri care folosesc tehnologii neobișnuite. Unde le poți vedea appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Previous post VIDEO. Alicia Keys creează o orchestră specială, alături de 74 de femei de culoare pentru Regina Charlotte
„Star Wars Jedi: Survivor”, jucat de milioane de oameni în primele două săptămâni de la lansare Next post „Star Wars Jedi: Survivor”, jucat de milioane de oameni în primele două săptămâni de la lansare