Ucraina afirmă că ruși dubioși au fost găsiți în raidul asupra mănăstirii din Kiev

  • Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că nu există nicio justificare pentru raidul asupra mănăstirii din Kiev.
  • Ea a comparat regimul de la Kiev” cu Bacchus, zeul roman al vinului.
  • SBU a precizat într-o declarație că au fost verificate 350 de clădiri aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene și 850 de persoane.

Serviciul de securitate ucrainean a declarat miercuri că a găsit cetățeni ruși dubioși, sume mari de bani în diferite valute și literatură pro-rusă în timpul unui raid la o mănăstire din Kiev, veche de 1.000 de ani, denunțată de Moscova ca fiind atee”.

Serviciul de securitate SBU și poliția au efectuat marți un raid la complexul Pechersk Lavra din Kiev – sau Mănăstirea Peșterilor din Kiev – în cadrul unor operațiuni despre care a declarat că au fost menite să contracareze activitățile subversive suspectate de serviciile speciale rusești”. Situl este o comoară culturală ucraineană și, de asemenea, sediul aripii susținute de Rusia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care se află sub tutela Patriarhiei Moscovei și în care mulți ucraineni nu au încredere.

SBU a precizat într-o declarație că au fost verificate 350 de clădiri aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene și 850 de persoane. Acesta nu a menționat nicio arestare imediată.

Peste 50 de persoane au fost supuse unor anchete aprofundate de contraspionaj, inclusiv prin utilizarea poligrafului. Printre acestea se aflau nu numai cetățeni ai Ucrainei, ci și străini, în special cetățeni ai Federației Ruse care se aflau pe teritoriul instalațiilor”, a precizat aceasta. Aceasta a precizat că unii dintre ei aveau pașapoarte ucrainene cu semne de falsificare sau deteriorare” și, în titlul declarației de pe site-ul său, i-a descris pe unii dintre cetățenii ruși ca fiind dubioși”.

SBU a declarat că percheziția a descoperit, de asemenea, literatură pro-rusă folosită în seminar și în școlile parohiale, inclusiv pentru a promova lumea rusă”, și au fost descoperiți bani lichizi în diferite valute în valoare de zeci de mii de dolari. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că nu există nicio justificare pentru raidul asupra mănăstirii din Kiev și a comparat regimul de la Kiev” cu Bacchus, zeul roman al vinului, al cărui nume este adesea asociat în limba rusă cu haosul imoral, haosul și desfrâul.

The post Ucraina afirmă că ruși dubioși au fost găsiți în raidul asupra mănăstirii din Kiev appeared first on Aleph News.

Previous post Medvedev susține că rezervele de arme rusești sunt suficiente pentru toată lumea
Next post OMS și CDC anunță că rujeola reprezintă acum o amenințare globală iminentă din cauza unei pandemii