Ucraina afirmă că a bombardat o bază rusă din apropierea centralei nucleare Zaporojia

  • Armata ucraineană a declarat vineri că a bombardat orașul Energodar, ocupat de trupele rusești și unde inspectorii ONU efectuează încă o vizită la centrala nucleară Zaporijia.
  • Armata ucraineană a mai susținut că forțele ruse și-au evacuat „toate echipamentele militare de la locul centralei” înainte de sosirea, joi, a misiunii AIEA.
  • Kiev și Moscova resping responsabilitatea pentru aceste atacuri și dau vina una pe alta.

Ucraina a declarat vineri că a lovit o bază rusească din Enerhodar (sud), nu departe de centrala nucleară Zaporojia, potrivit Le Monde.

În localitățile Herson și Enerhodar, lovituri precise ale trupelor noastre au distrus trei sisteme de artilerie inamice, precum și un depozit de muniții ”, ucigând mulți soldați ruși, a declarat armata ucraineană într-un comunicat.

Armata ucraineană a mai susținut că forțele ruse și-au evacuat „toate echipamentele militare de la locul centralei” înainte de sosirea, joi, a misiunii AIEA, câțiva dintre ai cărei membri au rămas la centrală în continuare.

Centrala electrică Zaporojie, cea mai mare din Europa, a căzut în mâinile trupelor rusești în martie, la scurt timp după ce Moscova și-a lansat invazia, iar zona pe care este amplasată centrala a fost vizată de mai multe bombardamente, stârnind temeri privind un dezastru nuclear.

Kiev și Moscova resping responsabilitatea pentru aceste atacuri și dau vina una pe alta.

Joi dimineață, înainte de sosirea misiunii AIEA, autoritățile ucrainene i-au acuzat pe ruși că au bombardat ei înșiși Enerhodar, oraș pe care îl controlează, cu intenția de a plasa responsabilitatea asupra Kievului.

The post Ucraina afirmă că a bombardat o bază rusă din apropierea centralei nucleare Zaporojia appeared first on Aleph News.

Previous post Jurnaliștii de la France 24 și RFI protestează după declarațiile lui Macron privind „strategia de influență a Franței”, în special în Africa
Next post LIVE UPDATE. 192 de zile de invazie. Administrația Biden solicită peste 13 miliarde de dolari din partea Congresului pentru a sprijini Ucraina