Ţara care îi plăteşte cu 500$ pe tineri pentru a ieşi din case. De ce fenomenul îngrijorează autorităţile

  • Tinerii sud-coreeni sunt atât de lipsiți de contact cu lumea încât guvernul se oferă să îi plătească pentru a se ,,reintegra în societate” .
  • 3% din coreeni trăiesc în izolare.
  • Printre motive, se numără dificultățile financiare, boli mintale, probleme de familie sau probleme de sănătate.

Ministerul Egalității de Gen și al Familiei a anunțat săptămâna aceasta că va oferi până la 650.000 de woni coreeni (aproximativ 500 de dolari) pe lună persoanelor izolate social, în încercarea de a le sprijini ,,stabilitatea psihologică și emoțională și creșterea sănătoasă” , scrie CNN.

3% din coreeni trăiesc în izolare

Aproximativ 3,1% dintre coreenii cu vârste cuprinse între 19 și 39 de ani sunt ,tineri singuratici și singuratici” , definiți ca trăind într-un ,,spațiu limitat, într-o stare de deconectare de exterior pentru mai mult de o anumită perioadă de timp și au dificultăți vizibile în a duce o viață normală” , potrivit raportului ministerului, care citează Institutul coreean pentru sănătate și afaceri sociale.

Este vorba de aproximativ 338.000 de persoane din întreaga țară, 40% dintre acestea începând izolarea în adolescență, potrivit ministerului. Se crede că diverși factori sunt în joc, inclusiv greutăți financiare, boli mintale, probleme familiale sau provocări de sănătate.

Noile măsuri îi vizează în mod specific pe tineri, ca parte a legii mai ample de sprijinire a asistenței sociale a tinerilor, care are ca scop sprijinirea persoanelor extrem de retrase din societate, precum și a tinerilor fără tutore sau protecție școlară care sunt expuși riscului de delincvență.

Alocația lunară va fi disponibilă pentru tinerii singuratici și singuratici cu vârste cuprinse între 9 și 24 de ani care locuiesc într-o gospodărie cu venituri sub venitul național mediu – definit în Coreea de Sud ca fiind de aproximativ 5,4 milioane de woni (aproximativ 4.165 de dolari) pe lună pentru o gospodărie de patru persoane. Tinerii pot solicita programul la un centru administrativ local de asistență socială; tutorii, consilierii sau profesorii lor pot, de asemenea, să depună o cerere în numele lor.

Citește și

Cum se menține Regele Charles al III-lea în formă la 74 de ani. Ce face zilnic timp de 12 minute

FOTO. Prima femeie director de la un centru NASA refuză să jure pe Biblie

Un vas de război american navighează prin strâmtoarea Taiwan la câteva zile după exercițiile Chinei

The post Ţara care îi plăteşte cu 500$ pe tineri pentru a ieşi din case. De ce fenomenul îngrijorează autorităţile appeared first on Aleph News.

Previous post Adevărul din spatele caselor vândute cu 1 euro în Italia. Un australian a trebuit să „returneze” casa
Next post FOTO. Piloții de avioane F-22 testează o casca de ultimă generație a US Air Force