SUA trimit primul „airdrop” cu alimente în Gaza. Ce spune Casa Albă

SUA trimit primul „airdrop” cu alimente în Gaza. Ce spune Casa Albă

SUA trimit primul „airdrop” cu alimente în Gaza. Ce spune Casa AlbăSUA trimit primul „airdrop” cu alimente în Gaza. Ce spune Casa Albă

  • Ajutorul vine în timp ce un oficial american de rang înalt a declarat că a fost stabilit cadrul unui acord pentru o încetare a focului de șase săptămâni în Gaza.
  • Operațiunea, desfășurată împreună cu forțele aeriene iordaniene, a fost prima dintre numeroasele anunțate de președintele Joe Biden.
  • Trei avioane militare americane C-130 au livrat peste 38.000 de mese într-un teritoriu în care, potrivit Națiunilor Unite, cel puțin 576.000 de persoane sunt la un pas de foamete.

Statele Unite trimis sâmbătă primul din ceea ce au declarat că va fi o serie de „airdrops” cu alimente în Gaza. Agențiile umanitare au avertizat asupra unui dezastru umanitar tot mai mare în enclava palestiniană în absența unui acord de încetare a focului, scrie Reuters.

Trei avioane militare americane C-130 au livrat peste 38.000 de mese într-un teritoriu în care, potrivit Națiunilor Unite, cel puțin 576.000 de persoane sunt la un pas de foamete. Palestinienii au postat videoclipuri pe rețelele de socializare în care se văd cutii cu ajutoare care sunt aruncate. Forțele iordaniene au participat, de asemenea, la operațiune.

Casa Albă a declarat că parașutările vor fi un efort susținut și că Israelul le sprijină.

Citește și

The post SUA trimit primul „airdrop” cu alimente în Gaza. Ce spune Casa Albă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 739. Șapte persoane au fost ucise într-un atac cu dronă rusă asupra unui bloc de apartamente din orașul port Odesa din sudul Ucrainei Previous post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 739. Șapte persoane au fost ucise într-un atac cu dronă rusă asupra unui bloc de apartamente din orașul port Odesa din sudul Ucrainei
Care sunt standardele de frumusețe în 2024? Next post Care sunt standardele de frumusețe în 2024?