SUA se pregătesc să ajute Gaza prin „airdrop”, în prima lor operațiune militară de acest fel. Anunțul lui Biden

SUA se pregătesc să ajute Gaza prin „airdrop”, în prima lor operațiune militară de acest fel. Anunțul lui Biden

SUA se pregătesc să ajute Gaza prin „airdrop”, în prima lor operațiune militară de acest fel. Anunțul lui BidenSUA se pregătesc să ajute Gaza prin „airdrop”, în prima lor operațiune militară de acest fel. Anunțul lui Biden

  • SUA se pregătesc să livreze mâncare și provizii în Gaza, prin intermediul primului „airdrop” (livrarea prin parașutare).
  • Iordania și Franța au ajutat deja Gaza pe această cale.
  • John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat că „airdrop-urile” vor deveni parte dintr-un efort susținut al SUA în Gaza.

Președintele american, Joe Biden, a anunțat vineri planurile SUA de a lansa prima livrare militară aeriană de mâncare și provizii în Gaza, la o zi după moartea palestinienilor care stăteau la coadă pentru ajutorul umanitar. Evenimentul a aruncat lumina asupra catastrofei umanitare care se desfășoară în aglomerația enclavei, scrie Reuters.

Biden a spus că SUA vor livra ajutorul pe cale aeriană în zilele următoare, fără a oferi detalii. Iordania și Franța au livrat deja ajutor în Gaza pe această cale.
„Trebuie să facem mai mult și SUA vor face mai mult”, le-a spus Biden reporterilor, adăugând că „ajutorul care intră în Gaza nu e nici pe departe suficient”.

La Casa Albă, purtătorul de cuvânt John Kirby a subliniat că „airdrop-urile” vor deveni un efort susținut din partea SUA. Tot el a adăugat și că primul „airdrop” va consta în mâncare gata făcută, „MRE-uri militare” (meals ready-to-eat): „Nu o vom face doar o dată și apoi gata”, a spus Kirby.

Cel puțin 576,000 de oameni din Fâșia Gaza – un sfert din populația enclavei – sunt la un pas de foamete, potrivit ONU. Autoritățile sanitare din Gaza au declarat că forțele israeliene au ucis mai mult de 100 de persoane care încercau să ajungă la un convoi de ajutor în apropierea orașului Gaza joi dimineața, în timp ce palestinienii se confruntă cu o situație din ce în ce mai disperată la aproape cinci luni de la începutul războiului, care a început cu un atac al Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie.

Israelul a dat vina pentru majoritatea morților pe mulțimi care roiau în jurul camioanelor de ajutor, spunând că victimele au fost călcate în picioare sau lovite. Un oficial israelian a mai spus că trupele, „într-un răspuns limitat”, au tras ulterior asupra mulțimilor pe care le-au considerat că reprezintă o amenințare.

În Gaza, oamenii mănâncă hrană de animale și chiar cactuși pentru a supraviețui, iar medicii spun că se moare în spitale, mai ales în rândul copiilor, din cauza malnutriției și deshidratării. ONU a spus că se confruntă cu „obstacole copleșitoare” pentru a primi ajutor.

Citește și

The post SUA se pregătesc să ajute Gaza prin „airdrop”, în prima lor operațiune militară de acest fel. Anunțul lui Biden appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Dubai a găzduit prima cursă de costume cu reacție din istorie Previous post Dubai a găzduit prima cursă de costume cu reacție din istorie
LIVE UPDATE. VIDEO. Război în Israel, ziua 146. Biden cere o „încetare imediată a focului” ca parte a acordului Israel-Hamas privind ostaticii Next post LIVE UPDATE. VIDEO. Război în Israel, ziua 146. Biden cere o „încetare imediată a focului” ca parte a acordului Israel-Hamas privind ostaticii