Elon Musk dă în judecată OpenAI și pe Sam Altman: „Nu mai lucrează în beneficiul umanității”

Elon Musk dă în judecată OpenAI și pe Sam Altman: „Nu mai lucrează în beneficiul umanității”

Elon Musk dă în judecată OpenAI și pe Sam Altman: „Nu mai lucrează în beneficiul umanității”Elon Musk dă în judecată OpenAI și pe Sam Altman: „Nu mai lucrează în beneficiul umanității”

  • Elon Musk dă OpenAI în judecată și pe CEO-ul Sam Altman.
  • Musk a acuzat compania că periclitează misiunea sa non-profit prin parteneriatul cu Microsoft.
  • Musk a fost cofondator al OpenAI la finalul lui 2015, dar mai târziu a plecat.

Elon Musk dă în judecată OpenAI și pe CEO-ul său, Sam Altman, argumentând că parteneriatul OpenAI cu Microsoft periclitează misiunea sa inițială nonprofit.

„OpenAI, Inc. a fost transformată într-o subsidiară de facto cu sursă închisă a celei mai mari companii de tehnologie din lume: Microsoft”, au argumentat avocații lui Musk. „Sub noul său consiliu, nu doar că dezvoltă, ci perfecţionează un AGI pentru a maximiza profiturile pentru Microsoft, mai degrabă decât în beneficiul umanităţii”.

Procesul, intentat joi, l-a numit și pe cofondatorul OpenAI, Greg Brockman. Avocații au susținut că pivotul companiei către o divizie „cu profit plafonat” și-a încălcat contractul de a fi o companie nonprofit, cu sursă deschisă, așa cum a fost înființată pentru prima dată la sfârșitul anului 2015.

Procesul citează acordul de înființare al OpenAI, care declară: „Tehnologia rezultată va aduce beneficii publicului, iar corporația va căuta să folosească tehnologie open source pentru beneficiul public, atunci când este cazul. Corporația nu este organizată pentru câștigul privat al niciunei persoane”.

Compania a creat OpenAI LP, un hibrid pentru profit și nonprofit, în 2019. Într-o postare pe blog, a spus la acea vreme că ideea era ca investitorii și angajații să obțină un „randament plafonat” dacă își îndeplinește cu succes misiunea.

OpenAI a adăugat că va oferi orice profit suplimentar entității sale nonprofit.

Compania a fost fondată de Altman, Musk și Brockman în decembrie 2015 ca un laborator de cercetare nonprofit. Musk a părăsit OpenAI în 2018, dar avocații săi au declarat în proces că „a continuat să aducă contribuții la OpenAI” până la jumătatea lui septembrie 2020.

Avocații au susținut, de asemenea, că OpenAI a păstrat GPT-4 „un secret complet” și că Musk credea că inteligența generală artificială „reprezintă un pericol deosebit de grav și nociv pentru umanitate” atunci când se află în mâinile unei companii cu scop profit precum Google.

În ultimele luni, Musk a criticat structura proprietății OpenAI și s-a orientat spre obținerea de profit.

„Nu este clar pentru mine cum este legală deloc structura OpenAI”, a scris el pe X luna trecută, adăugând că i s-au oferit acțiuni în „diverse puncte, dar părea lipsit de etică/ilegal să le accepte”.

În noiembrie, Musk a comentat asupra structurii corporative, după ce Altman a fost înlăturat pentru scurt timp din funcția de CEO al OpenAI: „Un OpenAI (semi)independent este probabil mai benefic pentru lume decât fuzionarea cu Microsoft. Mai puțină concentrare a puterii”.

Microsoft a investit miliarde în OpenAI și a făcut prima sa contribuție în 2019.

În ianuarie, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a spus că nu a avut probleme cu structura de proprietate a OpenAI și că doar vrea ca producătorul ChatGPT să aibă „bună guvernare”, mai degrabă decât controlul companiei.

OpenAI nu a răspuns unei solicitări de comentarii din partea Business Insider.

Axel Springer, compania-mamă a Business Insider, are un acord global pentru a permite OpenAI să-și antreneze modelele cu privire la raportarea mărcilor sale media.

Pe 28 februarie, Axel Springer, compania-mamă a Business Insider, s-a alăturat altor 31 de grupuri media și a intentat un proces de 2,3 miliarde de dolari împotriva Google în instanța olandeză, pretinzând pierderi suferite din cauza practicilor de publicitate ale companiei.

Citește și

The post Elon Musk dă în judecată OpenAI și pe Sam Altman: „Nu mai lucrează în beneficiul umanității” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Dubai a găzduit prima cursă de costume cu reacție din istorie Previous post Dubai a găzduit prima cursă de costume cu reacție din istorie
LIVE UPDATE. VIDEO. Război în Israel, ziua 146. Biden cere o „încetare imediată a focului” ca parte a acordului Israel-Hamas privind ostaticii Next post LIVE UPDATE. VIDEO. Război în Israel, ziua 146. Biden cere o „încetare imediată a focului” ca parte a acordului Israel-Hamas privind ostaticii