STUDIU: Ce vise au oamenii înainte de a muri

  • Visele i-au entuziasmat întotdeauna pe oameni, mai ales dacă sunt profetice. 
  • Dacă prevestesc moartea iminentă, toată lumea a văzut ceva sinistru în ele.
  • În trecut, interpretarea viselor a fost practicată de mistici, vizionari și ghicitori. 

La începutul secolului al XX-lea, Sigmund Freud a inversat literalmente opiniile despre vise, transformându-le într-o piatră de temelie a psihanalizei.

Cu toate acestea, dezbaterea asupra a ceea ce este cu adevărat această învățătură, dacă este o știință sau o artă, continuă și astăzi.

De ceva vreme, oamenii de știință au început să studieze și semnificația viselor. Specialiștii de la Centrul American de Îngrijire Paliativă și Centrul din Buffalo și-au încheiat recent studiul care a durat 10 ani și au făcut o descoperire destul de intrigantă și misterioasă.

Se pare că, cu puțin timp înainte de moartea sa, o persoană începe să viseze aceleași vise vii. Aceste vise vii sunt genul de vis în care te trezești capabil să-ți amintești ce s-a întâmplat până la ultimul detaliu. De asemenea, ele se întâmplă în timpul somnului cel mai profund.

Oameni care au căzut în așa-zisa moarte clinică, adică stadiul reversibil al morții, care este un fel de tranziție între viață și moartea biologică, vorbește adesea despre viziuni ciudate.

În general, ei împărtășesc modul în care întreaga lor viață trece prin fața ochilor lor. Apoi se trezesc într-un tunel întunecat, la capătul căruia se vede o lumină strălucitoare, iar unii chiar își întâlnesc rudele morți de mult.

Un studiu realizat de medici de la Buffalo, condus de Christopher Kerr, a arătat că, cu trei săptămâni înainte de moartea sa, oamenii au avut viziuni ciudate sub forma acelorași vise.

Persoanele aflate în pragul morții au vise repetate incredibil de vii

Observându-și pacienții pe moarte, care în 10 ani depășesc 13.000 de oameni, experții au descoperit că 88% dintre persoanele aflate în pragul morții au vise repetate incredibil de vii.

Potrivit medicilor, în 72% din cazuri, pacienții au comunicat în vis cu rude și prieteni decedați pentru care au avut sentimente de iubire, apropiere, iar la 59% dintre pacienții, în ultimele lor vise și-au făcut bagajele sau și-au cumpărat bilete, în general se pregăteau pentru ultima lor călătorie.

Unii dintre ei au călătorit cu trenul sau cu avionul, iar uneori și-au văzut rudele moarte de mult și cu care au purtat o conversație bună.

29% dintre pacienți și-au visat rudele și prietenii în viață cu care nu s-au mai văzut de mult timp. În cele din urmă, 28% dintre pacienți au visat că sunt la diverse evenimente din viața lor care le-au lăsat o impresie plăcută.

Excepție au fost copiii pe moarte: cel mai adesea își visau animalele de companie moarte. 

Visele misterioase încep cu aproximativ 10-11 săptămâni înainte de moarte și cu 3 săptămâni înainte de sfârșit frecvența lor crește, iar visele în sine devin mai strălucitoare.

Din păcate, Christopher Kerr și echipa sa nu pot explica acest fenomen. Poate în ajunul morții, în creier încep să apară unele schimbări care duc la apariția unor astfel de vise.

Un lucru este clar: calmează oamenii și își reduc teama de final.

The post STUDIU: Ce vise au oamenii înainte de a muri appeared first on Aleph News.

Previous post Podurile din România au nevoie de reparații urgente
Next post Preşedintele Senatului, Florin Cîțu, la Chişinău: „Vom susţine fără rezerve aspiraţiile Republicii Moldova”