Boris Johnson speră ca Eurovision 2023 să nu fie organizat în Marea Britanie anul viitor

  • Evenimentul ar putea avea loc fie la O2 Arena, cu o capacitate de 20.000 de locuri, fie la OVO Wembley Arena, cu o capacitate de 12.500 de locuri.
  • Primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, și-a exprimat sprijinul pentru Glasgow ca sediu al concursului.
  • Cu toate acestea, Miles Briggs, deputat conservator din Lothian, a declarat că Eurovision 2023 ar trebui să fie în Capitală.

Boris Johnson a declarat că speră ca Ucraina să poată găzdui concursul Eurovision de anul viitor, afirmând că această țară devastată de război merită să facă acest lucru. BBC se află în discuții cu Uniunea Europeană de Radio și Televiziune pentru a găzdui evenimentul, după ce EBU a decis că acesta nu poate avea loc în Ucraina, așa cum era planificat.

Marea Britanie a fost pe locul al doilea la concursul din 2022. Vorbind reporterilor la RAF Brize Norton după ce s-a întors dintr-o vizită neanunțată la Kiev, Johnson a declarat că el crede că ar trebui să fie posibil ca concursul muzical să se desfășoare acolo, în ciuda conflictului în curs de desfășurare cu Rusia.
„Tocmai am fost la Kiev. Nu voi spune că este complet zbuciumat și plin de viață, dar este mult, mult mai plin de viață. Oamenii sunt mult mai încrezători. Oamenii ies pe străzi și mănâncă în cafenele și restaurante, așa cum nu făceau acum câteva săptămâni”, a declarat premierul.

„Ucrainenii au câștigat concursul Eurovision. Știu că am avut o intrare fantastică, știu că am ieșit pe locul al doilea și mi-ar plăcea să fie în această țară. Dar faptul este că au câștigat și merită să o aibă. Cred că îl pot avea și cred că ar trebui să îl aibă. Cred că Kievul sau orice alt oraș ucrainean sigur ar fi un loc fantastic pentru a o avea.”

Vineri, Glasgow, Londra și Manchester s-au numărat printre orașele care și-au aruncat pălăria în ring pentru a găzdui concursul Eurovision, dacă acesta va avea loc în Marea Britanie anul viitor. Nu a fost luată nicio decizie finală, dar o serie de personalități regionale au sugerat că orașul lor este cel mai potrivit pentru a fi gazdă.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a scris pe Twitter: „Londonezii ar primi Eurovision cu brațele deschise. Suntem pregătiți să facem un pas înainte și să sprijinim Ucraina prin găzduirea unui concurs care să aducă un omagiu și să onoreze poporul ucrainean, dar și să celebreze tot ce este mai bun în Marea Britanie”.

The post Boris Johnson speră ca Eurovision 2023 să nu fie organizat în Marea Britanie anul viitor appeared first on Aleph News.

Previous post Podurile din România au nevoie de reparații urgente
Next post Preşedintele Senatului, Florin Cîțu, la Chişinău: „Vom susţine fără rezerve aspiraţiile Republicii Moldova”