Spătaru: La nivel european vorbim de situații clare de recesiune, România nu poate fi izolată

  • Ministrul Economiei Florin Spătaru spune că la nivel european sunt situaţii clare de recesiune şi că România nu poate fi izolată din punctul acesta de vedere.
  • România are o ameninţare, dar are şi o oportunitate” , susţine ministrul.
  • În opinia ministrului, acest lucru se datorează faptului că România este productor de energie şi de gaze şi că poate să producă materii prime care ar putea la rândul lor să creeze valoare.

Ministrul Economiei Florin Spătaru spune că la nivel european sunt situaţii clare de recesiune şi că România nu poate fi izolată din punctul acesta de vedere. „România are o ameninţare, dar are şi o oportunitate” , susţine ministrul.

Întrebat marţi seara dacă România riscă să intre în recesiune, ministrul Economiei Florin Spătaru a spus: „La nivel european vorbim de situaţii clare de recesiune, România nu poate fi izolată din punctul ăsta de vedere, tocmai de aceea vin şi spun că România are o ameninţare din punctul acesta de vedere, dar are şi o oportunitate” .

În opinia ministrului, acest lucru se datorează faptului că România este productor de energie şi de gaze şi că poate să producă materii prime care ar putea la rândul lor să creeze valoare.

Şi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a vorbit săptămâna trecută despre acest risc.

Există riscul. Deci nu suntem într-o oază în care suntem feriţi de riscurile apariţiei unor elemente de presiune de exemplu recesioniste, dar ele au fost sau sunt anticipatele pas cu pas pentru că trebuie să te uiţi cum funcţionează anumiţi indicatori proxy – de exemplu producţia industrială este în scădere.

Asta îţi arată că vei avea o dificultate, cel puţin pe trimestrul 3 şi 4 şi trebuie să iei nişte măsuri, să revigorezi acea acea zonă, astfel încât pierderile de context sau de conjunctură să nu se resimtă în efectele orizontale” , a spus joi Adrian Câciu.

The post Spătaru: La nivel european vorbim de situații clare de recesiune, România nu poate fi izolată appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 181 de zile de invazie. UE speră la un răspuns rapid al SUA privind acordul nuclear cu Iranul
Next post Angela Merkel a primit Premiul UNESCO pentru Pace