Angela Merkel a primit Premiul UNESCO pentru Pace

  • Fostul cancelar german Angela Merkel a primit premiul UNESCO Félix Houphout-Boigny pentru pace.
  • Merkel a primit premiul în semn de recunoaștere a acțiunii sale de primire a refugiaților.
  • În alte ediții a fost acordat unor personalități de renume, precum Nelson Mandela și Jimmy Carter.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a decis marţi să acorde Premierul pentru Pace pe 2022 fostului cancelar german Angela Merkel, pentru ,,eforturile sale de a primi refugiaţi”, potrivit presei germane.

,,Toţi membrii juriului au fost mişcaţi de decizia sa curajoasă din 2015 de a primi peste 1,2 milioane de refugiaţi, în special din Siria, Irak, Afganistan şi Eritreea. Aceasta este moştenirea pe care ea o lasă”, a declarat preşedintele juriului, Denis Mukwege, laureat al Nobelului pentru Pace în 2018.

La rândul său, directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, a lăudat-o pe Angela Merkel, afirmând că decizia acordării premiului aminteşte că ,,modul în care îi tratăm pe migranţi şi refugiaţi este o problemă esenţială”.

Distincţia, care oficial se numeşte Premiul pentru Pace Félix Houphouët-Boigny-UNESCO, este denumită astfel după fostul preşedinte al Cote d’Ivoire.

Premiul a fost acordat anual începând din 1989 unor persoane, organizaţii sau instituţii care au făcut un efort special pentru a promova, a studia sau a securiza pacea.

Deocamdată nu s-a decis când îi va fi înmânat acest premiu Angelei Merkel, care a părăsit viaţa politică anul trecut, la capătul a patru mandate de cancelar federal al Germaniei. 

The post Angela Merkel a primit Premiul UNESCO pentru Pace appeared first on Aleph News.

Previous post Spătaru: La nivel european vorbim de situații clare de recesiune, România nu poate fi izolată
Next post Ferrari-ul emblematic al lui Michael Schumacher din 1998 se vinde cu peste 5 milioane de lire sterline la licitație