SpaceX lansează 56 de sateliți

SpaceX lansează 56 de sateliți

SpaceX lansează 56 de satelițiSpaceX lansează 56 de sateliți

  • SpaceX a lansat vineri un lot de 56 de sateliți Starlink.
  • Lansarea spațială de la Cape Canaveral din Florida a avut succes.
  • Starlink este o constelație de sateliți operată de compania SpaceX.

SpaceX oferă acoperire de acces la internet prin satelit în peste 56 de țări. De asemenea, vizează serviciul global de telefonie mobilă după 2023. SpaceX a început să lanseze sateliții Starlink în 2019.

Până în mai 2023, compania a trimis peste 4.000 de sateliți mici aflați pe orbita joasă a Pământului. În iunie a trimis 52 de sateliți.

Racheta reutilizabilă Falcon Heavy a aterizat cu succes pe platforma pe care scrie un mesaj ironic al lui Elon Musk ‘Doar citește instrucțiunile” din Oceanul Atlantic, potrivit AP News.

În total, aproape 12.000 de sateliți sunt planificați să fie desfășurați. Potrivit planului lui Elon Musk, urmează să se ajungă la 42.000.

SpaceX a anunțat că va ajunge la peste 1 milion de abonați în decembrie 2022 și 1,5 milioane de abonați în mai 2023.

Unii astrofizicieni sunt îngrijorați că numărul mare de satelliți Starlink ar putea provoca sindromul Kessler ce ar fi dezastruos.

Orice operațiune de curățare ar fi asemănătoare cu „strângerea de gloanțe” care zboară pe orbită.

Sunt peste 2,600 de sateliți defecți și sute de mii de deșeuri de mărimea unui măr ce ar putea provoca coliziuni între sateliiți. Coliziunea sateliților ar putea duce la compromiterea telecomunicațiilor, internetului și sistemului GPS la nivel planetar pentru mulți ani, scrie Intersting Engineering.

The post SpaceX lansează 56 de sateliți appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

FOTO. Dua Lipa strălucește într-un costum de baie realizat alături de Donatella Versace Previous post FOTO. Dua Lipa strălucește într-un costum de baie realizat alături de Donatella Versace
Elon Musk spune că se va antrena pentru meciul de arte marțiale cu Mark Zuckerberg: „S-ar putea să iasă prost” Next post Elon Musk spune că se va antrena pentru meciul de arte marțiale cu Mark Zuckerberg: „S-ar putea să iasă prost”