Scrisorile unuia dintre medicii lui Hitler au fost făcute publice. Dictatorul se temea pentru sănătatea lui

  • Scrisorile medicului către un văr au fost descoperite de Robert Doepgen, stră-strănepotul lui von Eicken, care le-a găsit în timp ce cerceta arhivele familiei pentru un proiect şcolar.
  • Istoricul britanic Richard J. Evans, specialist în istoria germană, a garantat pentru autenticitatea scrisorilor inedite.
  • O operaţie de îndepărtare a unui polip a fost amânată până după un discurs, spun scrisorile, deoarece von Eicken l-a sfătuit pe Hitler că trebuie să îşi odihnească vocea după procedură.

Descendentul elveţian al unuia dintre medicii lui Adolf Hitler a făcut publice detalii din scrisori care arată cum acesta l-a tratat pe dictatorul nazist pentru probleme vocale, a relatat duminică ziarul NZZ am Sonntag.

Scrisorile medicului către un văr au fost descoperite de Robert Doepgen, stră-strănepotul lui von Eicken, care le-a găsit în timp ce cerceta arhivele familiei pentru un proiect şcolar. Von Eicken a murit în 1960, scrie Reuters.

Istoricul britanic Richard J. Evans, specialist în istoria germană, a garantat pentru autenticitatea scrisorilor inedite, a precizat ziarul.

Scrisorile arată teama lui Hitler de boli grave. „Dacă este ceva rău, trebuie neapărat să ştiu”, i-a spus Hitler medicului după prima lor consultaţie din mai 1935, potrivit scrisorilor.

Ziarul a mai spus că scrisorile arată, de asemenea, importanţa pe care Hitler o acorda vocii sale, pe care o folosea în discursuri pentru a atrage sprijin pentru regimul său.

O operaţie de îndepărtare a unui polip a fost amânată până după un discurs, spun scrisorile, deoarece von Eicken l-a sfătuit pe Hitler că trebuie să îşi odihnească vocea după procedură.

În scrisorile sale, von Eicken nu a pus niciodată la îndoială faptul că a tratat un om ale cărui acţiuni au dus la uciderea a milioane de oameni în Holocaust şi în cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit ziarului.

Atunci când a fost întrebat de către anchetatorii ruşi după război de ce nu l-a ucis pe Hitler, von Eicken a spus: „Am fost doctorul lui, nu ucigaşul lui”.

Hitler a murit prin sinucidere într-un buncăr din Berlin în 1945, cu puţin timp înainte de sfârşitul războiului.

The post Scrisorile unuia dintre medicii lui Hitler au fost făcute publice. Dictatorul se temea pentru sănătatea lui appeared first on Aleph News.

Previous post China clonează porci cu ajutorul unui robot. 7 purceluși au fost deja clonați
Next post Cancelarul Austriei: aderarea rapidă a Ucrainei la UE „nu este realistă”