China clonează porci cu ajutorul unui robot. 7 purceluși au fost deja clonați

  • Oamenii de știință chinezi produc primii porci din lume clonați în întregime de roboti.
  • Echipa de la Universitatea Nankai din Tianjin spune că eliminarea oamenilor din procesul complicat și consumator de timp a contribuit la îmbunătățirea ratei de succes.
  • Tehnica ar putea aduce beneficii agriculturii și consumatorilor chinezi și ar putea ajuta la reducerea dependenței țării de animalele de reproducție importate.

Școala a mai anunțat că la sfârșitul lunii martie o femelă porc a fost supusă unui proces de înseminare în care a fost folosit câte un robot în fiecare etapă. Ea a născut șapte purcei din rasa Landrace.

„Fiecare pas al procesului de clonare a fost automatizat și nimeni nu a fost implicat în nicio operațiune în timpul procesului de clonare”, a declarat Liu Yaowei, membru al echipei de cercetare, citat de South China Morning Post.

Potrivit acestuia, clonarea cu ajutorul unui robot crește probabilitatea clonării de succes în general, deoarece acțiunile robotului sunt mai precise și au mai puține șanse să deterioreze celulele, ceea ce se întâmplă adesea atunci când operația este efectuată de oameni.

După cum se menționează în publicație, în 2017, oamenii de știință de la Universitatea Nankai au crescut primii purcei din lume clonați cu ajutorul unui robot, dar la acel moment oamenii de știință erau încă implicați în unele dintre etapele clonării.

Potrivit lui Liu Yaowei, noua tehnologie va ajuta China, cel mai mare consumator de carne de porc din lume, să devină mai independentă de importuri, mai ales având în vedere interdicțiile comerciale din Statele Unite și alte țări occidentale.

The post China clonează porci cu ajutorul unui robot. 7 purceluși au fost deja clonați appeared first on Aleph News.

Previous post BILANȚUL ZILEI: S-au înregistrat 161 cazuri noi de COVID-19 la nivel național
Next post Scrisorile unuia dintre medicii lui Hitler au fost făcute publice. Dictatorul se temea pentru sănătatea lui