România nu este pregătită pentru moneda euro. Din cele 7 țări analizate, noi suntem singurii care nu bifăm niciun criteriu al CE

  • România nu este pregătită să adopte moneda euro, a concluzionat Comisia Europeană.
  • Din șapte țări analizate: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Polonia, România şi Suedia, noi suntem singurii care nu bifăm niciun criteriu din cele cinci.
  • Croația trece la euro de la 1 ianuarie 2023. Croații și suedezii au prețuri stabile.

România nu este pregătită să adopte moneda euro, a concluzionat Comisia Europeană. Legislația ne trage cel mai mult în jos, iar pe listă mai avem și alte criterii pe care nu le îndeplinim: stabilitatea prețurilor, a finanțelor publice, criteriul cursului de schimb și cel de convergență a ratelor dobânzii pe termen lung.

Din șapte țări analizate: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Polonia, România şi Suedia, noi suntem singurii care nu bifăm niciun criteriu din cele cinci.

Croația trece la euro de la 1 ianuarie 2023. Croații și suedezii au prețuri stabile. Tot croații, alături de bulgari bifează criteriul cursului de schimb, iar la capitolul finanțe publice toate țările stau bine, mai puțin România.

The post România nu este pregătită pentru moneda euro. Din cele 7 țări analizate, noi suntem singurii care nu bifăm niciun criteriu al CE appeared first on Aleph News.

Previous post Cererea de înfiinţare a formaţiunii lui Dacian Cioloş, REPER, depusă şi înregistrată la Tribunal
Next post Polițiștii din Brașov vor să rezolve problema câinilor și pisicilor abandonate