REGATUL UNIT: British Museum și alte instituții vizate de protestatari din cauza creșterii facturilor la energie

  • Activiștii din grupurile Don’t Pay UK și Fuel Poverty Action au ocupat instituţii şi magazine din UK, în semn de protest împotriva creşterii facturilor la energie.
  • Militanţii s-au instalat de dimineaţă cu pături, saci de dormit şi sticle cu apă caldă în holul companiei energetice Scottish Power din Glasgow.
  • Grupurile de protest cer guvernului să ia imediat măsuri în ce priveşte criza energiei şi a costului vieţii.

Militanţi ai mai multor grupuri ale societăţii civile au ocupat instituţii, sedii de societăţi energetice şi magazine din Marea Britanie, în semn de protest împotriva creşterii facturilor la energie, potrivit The Independent.

Potrivit mişcărilor Don’t Pay UK şi Fuel Poverty Action, militanţi ai lor s-au instalat de dimineaţă cu pături, saci de dormit şi sticle cu apă caldă în holul companiei energetice Scottish Power din Glasgow, o altă demonstraţie fiind prevăzută să aibă loc mai târziu în cursul zilei la British Museum din centrul Londrei şi care este sponsorizat de British Petroleum.

Un al treilea grup se pregătea să ocupe centrul comercial Westfield din Stratford, în estul Londrei, iar alte proteste mai erau prevăzute la un centru comercial din Manchester, precum şi la Liverpool, Brighton şi Bristol.

Ce cer grupurile?

Grupurile de protest cer guvernului să ia imediat măsuri în ce priveşte criza energiei şi a costului vieţii prin introducerea ,,Energy for All”, definită ca o cantitate de energie ,,universală şi gratuită care să acopere necesităţile oamenilor” şi care poate fi suportată de stat prin ,,încetarea subvenţionării din banii contribuabililor a combustibililor fosili, o taxă excepţională mai eficientă aplicată companiilor energetice şi tarife mai mari pentru consumul energetic al locuinţelor de lux” .

,,Oamenii obişnuiţi nu mai pot continua să plătească factura crizelor create de cei bogaţi, e timpul ca marii poluatori şi profitorii să-şi achite partea” , a spus Stuart Bretherton, coordonatorul campaniei Fuel Poverty Action.

The post REGATUL UNIT: British Museum și alte instituții vizate de protestatari din cauza creșterii facturilor la energie appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 283 de zile de invazie. Zelenski: În total, 1.331 de ucraineni luați prizonieri de război au fost eliberați până acum
Next post Miniștrii apărării din Rusia și Belarus au purtat discuții la Minsk, potrivit presei de stat