Recep Tayyip Erdogan își reia campania electorală după ce s-a îmbolnăvit. Președintele turc a ținut un discurs de 40 de minute

Recep Tayyip Erdogan își reia campania electorală după ce s-a îmbolnăvit. Președintele turc a ținut un discurs de 40 de minute

Recep Tayyip Erdogan își reia campania electorală după ce s-a îmbolnăvit. Președintele turc a ținut un discurs de 40 de minuteRecep Tayyip Erdogan își reia campania electorală după ce s-a îmbolnăvit. Președintele turc a ținut un discurs de 40 de minute

  • Nu a existat niciun semn al bolii care l-a determinat să renunțe la evenimentele cheie timp de trei zile.
  • Sondajele – pentru președinție și parlament – vor fi cea mai grea provocare a lui de până acum.
  • Președintele a vorbit aproape 40 de minute, cu o voce puternică.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a reapărut sâmbătă în campania electorală în vestul Turciei, scrie BBC. A ajuns în orașul-port Izmir, la o mulțime care așteptase ore întregi sub un soare fierbinte. A fost o prezență puternică la vot într-un bastion al opoziției.

Nu a existat niciun semn al bolii care l-a determinat să renunțe la evenimentele cheie timp de trei zile în această săptămână – cu doar două săptămâni înainte de alegeri. Sondajele – pentru președinție și parlament – vor fi cea mai grea provocare a lui de până acum, după douăzeci de ani la putere.

Recep Erdogan a vorbit aproape 40 de minute, cu o voce puternică, ridicând spectrul „terorismului” și spunând că doar el poate aduce creștere pentru Turcia. A fost o performanță combativă care i-a liniștit pe susținătorii săi și poate să-i fi îngrijorat opoziția. Principalul său rival la președinție, Kemal Kilicdaroglu – un candidat laic susținut de o alianță de șase partide – va organiza un miting în același loc duminică. Sondajele de opinie îi oferă dlui Kilicdaroglu – un fost funcționar care vorbește blând – dar alegerile ar putea fi o fotografie finală.

Erdogan, care are 69 de ani, a surprins telespectatorii marți seara când s-a simțit rău în timpul unei transmisiuni în direct, care a trebuit să fie oprită. A dat vina pe o boală de stomac.

„Când am aflat vestea despre sănătatea lui, l-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea boala lui”, a spus Gurbet Dostum, o mamă a doi copii în vârstă de 42 de ani. La fel ca multe femei de la miting – care a fost segregat – ea purta batic. Fundamentul președintelui este conservatorii religioși, dar au existat și acolo susținători seculari.

Citește și

The post Recep Tayyip Erdogan își reia campania electorală după ce s-a îmbolnăvit. Președintele turc a ținut un discurs de 40 de minute appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi va ajunge la valoarea de 40 de lei. De când se aplică noua măsură Previous post Valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi va ajunge la valoarea de 40 de lei. De când se aplică noua măsură
Max Verstappen a spus că nu consideră discuțiile cu George Russell ca fiind necesare: „Un nenorocit” Next post Max Verstappen a spus că nu consideră discuțiile cu George Russell ca fiind necesare: „Un nenorocit”