Rămășițele celui mai mare dinozaur din Europa, găsite pe Insula Wight

  • Vânătorii de fosile de pe Insula Wight au descoperit rămăşiţele a ceea ce ar putea fi cel mai mare dinozaur prădător găsit vreodată în Europa.
  • Bucăţi de oase aparţinând unui spinosaur masiv, o bestie cu două picioare şi faţă de crocodil care a trăit acum 125 de milioane de ani, sugerează că dinozaurul terestru măsura peste 10 metri de la bot la coadă.
  • Cercetătorii au descoperit vertebre şi părţi ale pelvisului şi un os al unui membru în roca erodată de pe o stâncă care s-a prăbuşit pe plaja din Compton Bay, în sud-vestul insulei Wight.

Noi cercetări au identificat rămășițele unuia dintre cei mai mari vânători de pe pământ din Europa. Cercetarea a fost condusă de paleontologi de la Universitatea din Southampton și a fost publicată în revista PeerJ Life and Environment.

„Din oasele pe care le avem, acest animal ar putea fi cel mai mare dinozaur prădător care a fost descoperit vreodată în Europa”, a declarat Dr. Neil Gostling, paleobiolog la Universitatea din Southampton, scrie The Guardian

Spinosaurii au petrecut mult timp în apă

În timp ce dinozaurii erau creaturi terestre, se ştie că spinosaurii au petrecut mult timp în apă sau în apropierea acesteia, peştii constituind o parte substanţială din dieta lor. 

Chris Barker, un doctorand care a condus studiul, a declarat că animalul este „uriaş”, deşi încă nu s-a recuperat suficient de mult din dinozaur pentru a se putea stabili dacă este sau nu o nouă specie de spinosaur. „Este păcat că este cunoscut doar dintr-o cantitate mică de material, dar acestea sunt suficiente pentru a arăta că a fost o creatură imensă”, a spus el.

Descoperirea vine în urma lucrărilor anterioare privind spinosaurii efectuate de echipa de la Universitatea din Southampton, care a raportat descoperirea a două noi specii în 2021.

Este posibil ca familia de dinozauri care conţine spinosaurii să fi apărut în Europa în urmă cu aproximativ 150 de milioane de ani şi de acolo să se fi răspândit mai mult. Detaliile rămăşiţelor, care sunt expuse în muzeul Dinosaur Isle din Sandown, sunt publicate în revista PeerJ Life and Environment.

Echipa speră acum să pregătească secţiuni subţiri ale oaselor care pot fi examinate la microscop pentru a afla mai multe despre rata de creştere a dinozaurului şi despre vârsta potenţială a acestuia.

Autor: Iulian Moşneagu

The post Rămășițele celui mai mare dinozaur din Europa, găsite pe Insula Wight appeared first on Aleph News.

Previous post 77% din cetăţenii României vor adoptarea monedei euro
Next post VIDEO. Podul din Luțca, reabilitat cu polistiren. DNA a deschis anchetă penală în urma prăbușirii