Protestele față de NATO continuă la Madrid, acolo unde va avea loc summitul

  • Summitul NATO începe astăzi la Madrid, și se va încheia pe 30 iunie.
  • Protestatarii au umblat pe străzi cu bannere și steaguri și și-au exprimat opoziția față de război și cheltuieli militare.
  • Edith protestează pentru că vrea investiții în țara ei, nu în război.

Protestele față de summitul NATO continuă, de data aceasta la Madrid, acolo unde va avea loc evenimentul. Manifestanții au umblat pe străzi cu bannere și steaguri și și-au exprimat opoziția față de război și cheltuieli militare.

Enrique este unul dintre protestatari. El a spus că participă pentru că războaiele au risipit resurse enorme în loc să fie investite în cheltuieli sociale.

„Într-o țară cu o tradiție democratică nu foarte îndelungată și cu servicii sociale care nu au fost pe deplin dezvoltate, ținând cont că, în termeni din PIB-ul țării noastre, cheltuielile sociale, cheltuielile pentru investiții sociale, ar trebui să fie mult mai mari și în concordanță cu țările din jurul nostru”, a spus Enrique Sanz, protestatar.

Nu este singurul nemulțumit. Edith protestează pentru că vrea investiții în țara ei, nu în război.

„Propunerea de majorare a cheltuielilor militare la 2% este cu adevărat barbară, pentru că este foarte clar că aceste cheltuieli sunt scazute din alte articole și cu atât mai mult în situația de criză economică cu care ne confruntăm după invazia rusă a Ucrainei sau agravată de invazia rusă a Ucrainei”, a spus Edith Perez, protestatar.

Summitul NATO începe astăzi, la Madrid, și se va încheia pe 30 iunie. Sunt așteptate discuții despre sancțiuni mai dure împotriva Rusiei și unitatea trans-atlantică.

The post Protestele față de NATO continuă la Madrid, acolo unde va avea loc summitul appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. Izolarea socială afectează sănătatea și crește riscul de demență cu 26%
Next post Rusia lansează atacuri fără precedent asupra Ucrainei. Zeci de rachete au lovit mai multe poziţii militare ucrainene