Povestea Podului Crimeei. Podul Strâmtorii Kerci din Crimeea are o profundă valoare strategică și simbolică

  • Explozia suspectă de pe podul Kerci din Crimeea este una dintre principalele înfrângeri ale lui Vladimir Putin în acest război.
  • Podul Crimeei sau „Podul lui Putin” este proiectul în care liderul de la Kremlin s-a implicat personal după anexarea Crimeei, în 2014.
  • Podul care traversează Strâmtoarea Kerci are o lungime de 19 kilometri – este cel mai lung din Europa.

Explozia suspectă de pe podul Kerci din Crimeea este una dintre principalele înfrângeri ale lui Vladimir Putin în acest război.

După anexarea Crimeei la Federația Rusă, importanța de a crea o trecere, care leagă partea de vest a Rusiei de Peninsula Crimeea, a devenit brusc o prioritate. Este cel mai lung din Europa și costurile sale au fost imense: circa 3,6 miliarde de dolari.

Podul Kerci este proiectul de suflet al liderului rus pentru care s-a implicat personal și l-a inaugurat cu mare fast în 2018, după anexarea Crimeei.

Putin se lăuda că ce n-au făcut țarul și Hitler a făcut el

Mai mult, Putin a traversat construcția la volanul unui camion. În acel moment, Vladimir Vladimirovici spunea că este o zi „excepțională, de sărbătoare și istorică”. Putin se lăuda că ce n-au făcut țarul și Hitler a făcut el.

Podul Crimeea a fost atât de important pentru Putin, încât şantierul a fost încredinţat de către statul rus societăţii miliardarului Arkadi Rotenberg, partenerul de judo al preşedintelui rus.

Mai mult, podul este un punct de tranzit important pentru echipamentele militare ruse. Distrugerea
grandioasei construcții reprezintă pentru ucraineni o victorie semnificativă și o lovitură dură pentru Putin.

Cu toate astea, Zelenski nu a recunoscut oficial atactul.

The post Povestea Podului Crimeei. Podul Strâmtorii Kerci din Crimeea are o profundă valoare strategică și simbolică appeared first on Aleph News.

Previous post Insecuritate – Cristina Chiriac, preşedintele CONAF: Când va veni tăvălugul, o să fie unul eminamente economic. Două priorităţi trebuie să avem: siguranţă energetică şi siguranţă alimentară
Next post Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen: Decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol este „inutilă şi neînţeleaptă”