Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, condamnat la 21 de ani de închisoare

  • Ofițerul de poliție Derek Chauvin a fost condamnat la 21 de ani de închisoare de un tribunal american.
  • Fostul ofițer l-a sufocat cu genunchiul pe afro-americanul George Floyd.
  • Nu știu de ce ai făcut-o, dar să-ți pui genunchiul pe gâtul cuiva până la moarte este greșit. Și pentru asta trebuie să fii pedepsit aspru„, a spus magistratul.

Ofițerul de poliție Derek Chauvin a fost condamnat joi la 21 de ani de închisoare de un tribunal american pentru că l-a sufocat cu genunchiul pe afro-americanul George Floyd, potrivit Reuters.

În vârstă de 46 de ani, fostul ofițer, mai fusese condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare pentru crimă în Minnesota, dar a făcut apel la sentință.

Sentința federală pentru încălcarea drepturilor civile” a bărbatului de culoare în vârstă de 40 de ani este definitivă, fiind rezultatul unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Judecătorul a declarat că poate fi executată în același timp cu cealaltă sentință, acordându-i-se credit pentru cele șapte luni petrecute deja în custodie.

Nu știu de ce ai făcut-o, dar să-ți pui genunchiul pe gâtul cuiva până la moarte este greșit. Și pentru asta trebuie să fii pedepsit aspru„, a spus magistratul.

Într-un scurt discurs, Derek Chauvin le-a urat copiilor lui George Floyd succes în viață„, fără să-și ceară scuze sau să aibă vreo remușcare.

Fratele lui Floyd a cerut pedeapsa maximă” împotriva lui Derek Chauvin, spunând că nu a dormit de la tragedie.

The post Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, condamnat la 21 de ani de închisoare appeared first on Aleph News.

Previous post Eveniment bizar în Egipt. Au fost arestaţi organizatorii unui concurs care îşi propunea să afle cine este Batman
Next post Boris Johnson îi va lăsa viitorului premier „deciziile bugetare majore”