Eveniment bizar în Egipt. Au fost arestaţi organizatorii unui concurs care îşi propunea să afle cine este Batman

  • Patru organizatori ai unui eveniment organizat pe Facebook au fost arestaţi în Egipt sub acuzaţia de „planificare a unei revolte” şi de folosirea reacţiilor… pentru a face bani”.
  • În cadrul evenimentului, participanţii îşi propuneau să afle cine este adevăratul Batman, potrivit BBC.
  • Arestarea organizatorilor „Helwan Real Batman Battle are loc cu patru luni înainte ca Egiptul să găzduiască un summit ONU privind clima în staţiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roşie.

Patru organizatori ai unui eveniment organizat pe Facebook au fost arestaţi în Egipt sub acuzaţia de „planificare a unei revolte şi de folosirea reacţiilor… pentru a face bani. În cadrul evenimentului, participanţii îşi propuneau să afle cine este adevăratul Batman, potrivit BBC.

Evenimentul „Helwan Real Batman Battle a fost înfiinţat după ce doi utilizatori s-au certat, în glumă, fiecare susţinând că el este Batman. Un al treilea le-a propus celor doi să se îmbrace în costume de supereroi şi să „ducă o luptă” în cartierul Helwan din Cairo, în noaptea de 13 august, pentru a „rezolva această problemă”.

„Cine va rămâne în viaţă este adevăratul Batman, scria în descrierea evenimentului. Postarea a provocat un val de reacţii favorabile, inclusiv din partea unor celebrităţi egiptene.

Cu toate acestea, câteva zile mai târziu, canalele de televiziune loiale preşedintelui Abdul Fattah al-Sisi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la eveniment, sugerând că acesta ar putea fi folosit pentru a promova violenţa împotriva forţelor de ordine.

Cunoscutul prezentator de televiziune Lamis al-Hadidi a făcut legătura între data aleasă pentru eveniment şi cea de-a noua aniversare a represiunii sângeroase care a urmat răsturnării preşedintelui Mohammed Morsi de către armată. Peste 900 de persoane au fost ucise în protestele de atunci.

Hadidi i-a avertizat pe telespectatori să nu „ia astfel de lucruri în glumă, deşi a recunoscut că totul a început ca o glumă. De asemenea, Hadidi i-a îndemnat pe organizatori să ceară o licenţă din partea autorităţilor pentru acest eveniment, menţionând că este o cerinţă legală. Adunările publice neautorizate de peste 10 persoane au fost interzise în Egipt din 2013.

Platformele de socializare sunt încă considerate de mulţi egipteni ca fiind ultimul „refugiu sigur pentru criticii regimului preşedintelui Sisi. Totuşi, aceasta pare a fi o convingere greşită, deoarece există un departament al Ministerului de Interne însărcinat cu monitorizarea platformelor 24 de ore pe zi.

Arestarea organizatorilor „Helwan Real Batman Battle are loc cu patru luni înainte ca Egiptul să găzduiască un summit ONU privind clima în staţiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roşie. Activiştii de mediu se tem că guvernul va interzice protestele şi adunările paşnice în timpul conferinţei.

The post Eveniment bizar în Egipt. Au fost arestaţi organizatorii unui concurs care îşi propunea să afle cine este Batman appeared first on Aleph News.

Previous post Zuckerberg anunță că Meta are o nouă o „superputere”. Va traduce peste o sută de limbi rar vorbite
Next post Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, condamnat la 21 de ani de închisoare