Plaza Centers cere despăgubiri de peste 250 de milioane de euro de la România

  • Proiectul „Casa Radio” nu a avansat deloc în 15 ani.
  • Statul român nu a răspuns cererilor de renegociere a proiectului.
  • Afi Europe vrea să cumpere proiectul pentru 60 de milioane de euro.

România este iar bună de plată. Dezvoltatorul Plaza Centers vrea despăgubiri de un sfert de miliard de euro de la statul român, pentru că proiectul „Casa Radio” a întârziat nepermis de mult.

Plaza voia să construiască alături de statul român un mall, clădiri de birouri și un hotel pe terenul pe care se află Casa Radio, dar proiectul a rămas doar o promisiune, iar în 15 ani nu a avansat deloc.

Construcția a întârziat din cauza crizei economice, dar și din cauză că statul român nu a răspuns cererilor de renegociere a planului public privat. Între timp, Plaza s-a gândit să vândă partea ei de proiect.

Afi Europe este interesată și a oferit 60 de milioane de euro, tranzacția stă în așteptare până când se rezolvă problemele cu statul.

Parteneriatele public-privat nu au deloc succes în București. Cartierul Justiției a rămas la stadiul de plan de șapte ani. Proiectul vrea să aducă la un loc 23 de instituții din domeniul justiției pe un teren din centrul Capitalei de 100 de mii de metri pătrați.

Cartierul Justiției ar putea prinde viață dacă studiul de fezabilitate va fi gata la sfârșitul acestui an, așa spun acum autoritățile

The post Plaza Centers cere despăgubiri de peste 250 de milioane de euro de la România appeared first on Aleph News.

Previous post Bucureștenii au înjurat devreme ieri dimineață. Ploaia a dat traficul peste cap în Capitală
Next post SRI a participat la Black Sea Defense and Aerospace-BSDA 2022, cea mai mare expoziție de tehnică militară din estul Europei