Papa Francisc și-a exprimat dorința de a vizita Ucraina, dar cu o condiție

  • Papa Francisc și-a exprimat disponibilitatea de a vizita Ucraina, dar numai cu condiția să poată călători și în Rusia, relatează DPA citată de BTA.
  • El a spus că războiul din Ucraina poate fi încheiat doar prin dialog și inițiative concrete de pace.
  • Papa luase deja în considerare o călătorie similară în cele două țări în vara anului trecut.

Papa Francisc și-a exprimat disponibilitatea de a vizita Ucraina, dar numai cu condiția să poată călători și în Rusia, relatează DPA citată de BTA.

Ori voi merge în ambele locuri, ori în niciunul”, a declarat Papa într-un interviu acordat în ediția de astăzi a ziarului argentinian Nasion. El a spus că războiul din Ucraina poate fi încheiat doar prin dialog și inițiative concrete de pace.

Papa luase deja în considerare o călătorie similară în cele două țări în vara anului trecut. El a mai spus atunci că și-ar dori să viziteze atât Kievul, cât și Moscova. Vaticanul a încercat de mult timp să joace un rol de mediator în conflict, iar în acest context Papa Francisc a menționat în interviul său dorința de a servi pacea”.

În interviu, Papa și-a amintit cum i-a întrebat pe liderii ruși dacă ar putea vizita Moscova în a doua zi a invaziei rusești în Ucraina, iar ministrul rus de externe Serghei Lavrov a refuzat oferta, mulțumindu-i.

Războiul mă doare. Asta este tot ce vreau să spun”, a adăugat Papa Francisc în interviu. În aparițiile sale publice, Papa vorbește în mod regulat despre suferința ucrainenilor. Din motive diplomatice, însă, el menționează rareori în mod explicit Rusia atunci când vorbește despre aceasta.

The post Papa Francisc și-a exprimat dorința de a vizita Ucraina, dar cu o condiție appeared first on Aleph News.

Previous post MAE anunţă că trei români au fost răniţi, unul este în stare gravă în accidentul din Ungaria
Next post Dacă ai o viață sexuală sănătoasă, ar trebui să poți răspunde la aceste 10 întrebări