Nord Stream: Blinken califică acuzațiile lui Putin drept „scandaloase”

  • Antony Blinken a respins vineri acuzaţiile ,,absurde” şi ,,scandaloase” ale preşedintelui rus Vladimir Putin.
  • Vorbind alături de omologul său canadian Mélanie Joly, el nu a vrut să ,,devanseze ancheta în curs” cu privire la originea acestor explozii, dar a spus că este în ,,contact strâns” cu europenii pe acest subiect.
  • La rândul său, Vladimir Putin a acuzat vineri în cadrul unui discurs la Kremlin puterile ,,anglo-saxone’‘ că sunt autoarele sabotajului de săptămâna aceasta asupra gazoductelor Nord Stream.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a respins vineri acuzaţiile ,,absurde” şi ,,scandaloase” ale preşedintelui rus Vladimir Putin, care i-a acuzat pe anglo-saxoni de implicare în exploziile de la gazoductele Nord Stream 1 şi 2, potrivit presei internaționale.

,,Nu am nimic de adăugat la aceste afirmaţii absurde ale preşedintelui Putin potrivit cărora noi sau partenerii noştri aliaţi am fi responsabili în vreun fel pentru aceasta” , a declarat el, într-o conferinţă de presă, denunţând din nou ,,campania scandaloasă de dezinformare” a Rusiei.

Vorbind alături de omologul său canadian Mélanie Joly, el nu a vrut să ,,devanseze ancheta în curs” cu privire la originea acestor explozii, dar a spus că este în ,,contact strâns” cu europenii pe acest subiect.

La rândul său, Vladimir Putin a acuzat vineri în cadrul unui discurs la Kremlin puterile ,,anglo-saxone’‘ că sunt autoarele sabotajului de săptămâna aceasta asupra gazoductelor Nord Stream.

,,Sancţiunile nu sunt suficiente pentru anglo-saxoni, au trecut la un sabotaj incredibil”, a susţinut liderul de la Kremlin. ,,Organizând exploziile asupra gazoductelor internaţionale, ei au început de fapt să distrugă infrastructura energetică europeană’‘ , a acuzat el în continuare.

Potrivit preşedintelui rus, Statele Unite ,,fac presiuni” asupra ţărilor europene pentru a-şi întrerupe complet aprovizionarea cu gaz rusesc ,,pentru a ocupa piaţa europeană„.

The post Nord Stream: Blinken califică acuzațiile lui Putin drept „scandaloase” appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 219 zile de invazie. Zelenski: Aproape 60.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului
Next post LIVE UPDATE. 220 zile de invazie. Rușii au lansat un atac cu rachete asupra unui convoi civil umanitar în Zaporojie. Cel puțin 30 de persoane ucise și 88 rănite