Nava mamă a Titan a ajuns în portul din Canada. Polar Prince a participat la căutările submersibilului

Nava mamă a Titan a ajuns în portul din Canada. Polar Prince a participat la căutările submersibilului

Nava mamă a Titan a ajuns în portul din Canada. Polar Prince a participat la căutările submersibiluluiNava mamă a Titan a ajuns în portul din Canada. Polar Prince a participat la căutările submersibilului

  • Nava mamă a Titan, Polar Prince, a ajuns sâmbătă în portul St. John’s Newfoundland.
  • Nava a participat la eforturile de căutare și salvare a submersibilului Titan înainte ca rămășițele acestuia să fie descoperite joi.
  • Polar Prince a fost utilizată de Garda de Coastă canadiană, înainte de a fi scos din uz și utilizat ulterior ca navă-suport pentru OceanGate.

Nava-mamă care a transportat submersibilul Titan al OceanGate spre epava Titanic s-a întors în portul din Canada. Polar Prince a sosit sâmbătă dimineață în portul St John’s din Newfoundland, iar o fotografie arăta platforma goală, scrie New York Post.

Nava a participat la eforturile de căutare și salvare a submersibilului Titan înainte ca rămășițele acestuia să fie descoperite joi. Ambarcațiunea necertificată a suferit o implozie catastrofală în timp ce cobora în Oceanul Atlantic de Nord.

Cei cinci pasageri de la bordul Titan- fondatorul și directorul general al OceanGate, Stockton Rush, 61 de ani, Sulaiman Dawood, 19 ani, tatăl său, Shahzada, magnat al afacerilor, 48 de ani, miliardarul britanic Hamish Harding, 58 de ani, și celebrul explorator al Titanicului, Paul-Henri Nargeolet, 77 de ani – au murit.

Polar Prince a fost utilizată de Garda de Coastă canadiană, înainte de a fi scos din uz și utilizat ulterior ca navă-suport pentru OceanGate.

„Paza de Coastă canadiană transmite sincere condoleanțe familiei și prietenilor echipajului de pe Titan pentru pierderea tragică”, a declarat agenția într-un comunicat. „Operațiunile de căutare și salvare s-au încheiat”.

De asemenea, Consiliul pentru Siguranța Transporturilor din Canada a anunțat vineri că va investiga accidentul.

TSB a precizat că investigația este „în conformitate cu Legea canadiană privind investigațiile și consiliul de siguranță a accidentelor de transport și cu acordurile internaționale”.

Citește și

The post Nava mamă a Titan a ajuns în portul din Canada. Polar Prince a participat la căutările submersibilului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

SpaceX lansează 56 de sateliți Previous post SpaceX lansează 56 de sateliți
George Simion, președinte AUR: „Noi vrem să conducem viitoarea guvernare a României. Țintim primul loc: un scor de peste 30%. Cei care ne iau în derâdereo să aibă o mare surpriză” Next post George Simion, președinte AUR: „Noi vrem să conducem viitoarea guvernare a României. Țintim primul loc: un scor de peste 30%. Cei care ne iau în derâdereo să aibă o mare surpriză”