MS oferă detalii cu privire la distribuția comprimatelor de iodură de potasiu

  • Comprimatele de iodură de potasiu trebuie administrate către persoanele eligibile în cazul pericolului de expunere la radiații ca urmare a unui incident nuclear.
  • Referitor la distribuția acestora, Ministerul Sănătății anunță că lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație care va fi operationalizat după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia.
  • Domnul secretar de stat Tiberiu Bradațan a prezentat doar un punct de vedere personal, nefiind la curent cu acest subiect.”, precizează MS.

Comprimatele de iodură de potasiu trebuie administrate către persoanele eligibile în cazul pericolului de expunere la radiații ca urmare a unui incident nuclear.

Referitor la distribuția acestora, Ministerul Sănătății anunță că lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație care va fi operationalizat după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia.

Ministerul Sănătății a făcut aceste precizări în contextul în care Secretarul de stat, Tiberius Marius Brădăţan, a spus la Europa FM că cele 30 de milioane de pastile produse de curând de Antibiotice Iaşi rămân la Direcţiile de Sănătate Publică și că vor fi împărţite oamenilor numai în caz de incident nuclear, după ce medicii de familie au refuzat să împartă pilulele.

Domnul secretar de stat Tiberiu Bradațan a prezentat doar un punct de vedere personal, nefiind la curent cu acest subiect.”, precizează MS.

The post MS oferă detalii cu privire la distribuția comprimatelor de iodură de potasiu appeared first on Aleph News.

Previous post Ion Cristoiu: Klaus Iohannis l-a desemnat la ordin pe Putin vinovat de dezastrul României
Next post Un mort și 9 răniți în urma unui accident feroviar în Barcelona