Mirositul transpirației altora poate trata anxietatea socială. Care e explicația

  • Un studiu indică faptul că transpirația ar putea avea un rol util în cazul anxietății sociale.
  • Cercetătorii au colectat sudoare de la voluntari care au vizionat filme fericite sau horror și au dat-o să miroasă unor femei care sufereau de anxietate socială.
  • Rezultatele arată că femeile care au fost expuse la sudoare au avut o îmbunătățire mai mare a stării lor emoționale.

Cercetătorii suedezi au făcut un studiu care explorează efectul mirosului de transpirație asupra anxietății sociale. Aceștia au colectat sudoare de la voluntari care au tocmai au vizionat filme fericite sau horror și au dat-o să miroasă unor femei care sufereau de anxietate socială și care urmau o terapie de mindfulness, scrie The Guardian.

Rezultatele preliminare arată că femeile care au fost expuse la transpirație au avut o îmbunătățire mai mare a stării lor emoționale decât cele care au primit doar aer curat.

Care este explicația

Cercetătorii explică că mirosul de sudoare ar putea transmite semnale chimice despre starea emoțională a persoanei care o produce și ar putea activa zonele creierului responsabile de memorie și emoții. Ei spun că mai au nevoie de confirmare și că vor prezenta unele dintre descoperirile lor la o conferință medicală la Paris.

Cercetarea mai menționează că simțul mirosului este foarte important pentru oameni, deoarece îi ajută să detecteze pericolele, să se bucure de mâncare și să își amintească de lucruri. De asemenea, articolul descrie cum se produce mirosul corporal și cum acesta poate afecta relațiile sociale și sănătatea mintală.

De ce mirosim

Majoritatea transpirației pielii este inodoră. Dar glandele sudoripare din zona axilară și inghinală produc anumite compuși care cauzează mirosul corporal. Bacteriile de la suprafața pielii și de pe foliculii de păr din apropiere descompun acești compuși, producând alții care sunt responsabili pentru miros.

Duncan Boak, de la organizația caritabilă Fifth Sense, care își propune să crească gradul de conștientizare despre tulburările de miros și gust, a spus:

Știm că există o legătură puternică între simțul mirosului și bunăstarea noastră emoțională. Pierderea capacității de a mirosi alte persoane, cum ar fi partenerul și copiii tăi, poate provoca depresie și sentimente de izolare.”

Citește și:
STUDIU. Primele semne de Alzheimer pot apărea în ochii tăi. Cum îți dai seama dacă ai boala

Când trebuie introdus untul de arahide la bebeluși pentru a reduce riscul de alergii

Calitatea somnului este mai importantă decât durata sa, spune un studiu recent

The post Mirositul transpirației altora poate trata anxietatea socială. Care e explicația appeared first on Aleph News.

Previous post Adele a vrut să renunțe definitiv la concertele live. Ce motive a avut artista
Next post FOTO. Descoperă frumusețea orașelor mici din lume: 23 destinații uimitoare de vizitat