Mircea Geoană: NATO anticipează un război de lungă durată în Ucraina

  • NATO nu prevede o soluționare politică pe termen scurt a războiului din Ucraina.
  • Mircea Geoană îndeamnă la combaterea dezinformării Federaţiei Ruse.

„Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina, nu vedem din păcate condiţii pentru o soluţionare politică în termen scurt, vom continua să încurajăm acest lucruri. Vreau ca împreună că combatem dezinformarea Federaţiei Ruse care încearcă să transforme agresivitatea lor în vina noastră, spunând că de vină sunt sancţiunile pentru problemele de securitate alimentară, de parcă nu blocada Rusiei, a porturilor ucrainene de la Marea Neagră, ar fi cauza reală”, a spus Mircea Geoană.

Acesta avertizează cu privire la dezinformările Rusiei, care va încerca să folosească elemente de insatisfacţie pentru a şubrezi unitatea NATO.

„Atenţie foarte mare pentru că dacă nu avem riscuri de securitate pentru ţările din NATO, avem riscuri ca propaganda, dezinformarea rusească, să încerce să folosească elemente de insatisfacţie economică şi socială pentru a şubrezi unitatea noastră, a naţiunilor democratice”, a precizat secretarul general adjunct al NATO în legătură cu situația de război.

Acesta a fost prezent sâmbătă, alături de ministrul Apărării Vasile Dîncu, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, din Bistriţa.

The post Mircea Geoană: NATO anticipează un război de lungă durată în Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Zeci de mii de protestatari sunt așteptați la Munchen, cu o zi înainte de începerea summitului G7
Next post Țesătura care poate „auzi” bătăile inimii a fost dezvoltată de oamenii de știință