Miniștrii apărării din Rusia și Belarus au purtat discuții la Minsk, potrivit presei de stat

  • Serghei Șoigu a purtat discuții cu omologul său belarus Viktor Khrenin.
  • Cele două părți au discutat despre cooperarea militară bilaterală și au modificat un acord privind „asigurarea în comun a securității regionale” .
  • Rusia și Belarus fac parte în mod oficial dintr-un „stat unional” și sunt strâns aliate din punct de vedere economic și militar.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a purtat discuții cu omologul său belarus Viktor Khrenin, potrivit presei de stat scrie Reuters.

Cele două părți au discutat despre cooperarea militară bilaterală și au modificat un acord privind „asigurarea în comun a securității regionale” , a precizat agenția, fără a oferi mai multe detalii.

Rusia și Belarus fac parte în mod oficial dintr-un „stat unional” și sunt strâns aliate din punct de vedere economic și militar, Moscova folosind Belarusul ca punct de pregătire pentru invazia sa din 24 februarie în Ucraina.

Belarus a declarat că nu va intra în războiul din Ucraina, dar președintele Alexander Lukașenko a ordonat în trecut desfășurarea de trupe alături de forțele rusești în apropierea graniței ucrainene, citând amenințări la adresa Belarusului din partea Kievului și a Occidentului.

The post Miniștrii apărării din Rusia și Belarus au purtat discuții la Minsk, potrivit presei de stat appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Macron și-a încheiat vizita în New Orleans
Next post Macron a ghicit atât rezultatul, cât și marcatorii la meciul Franța – Polonia de la Cupa Mondială