LIVE UPDATE. Ziua 526 de război. Aliații NATO sporesc securitatea din cauza prezenței trupelor Wagner în Belarus

LIVE UPDATE. Ziua 526 de război. Aliații NATO sporesc securitatea din cauza prezenței trupelor Wagner în Belarus

LIVE UPDATE. Ziua 526 de război. Aliații NATO sporesc securitatea din cauza prezenței trupelor Wagner în BelarusLIVE UPDATE. Ziua 526 de război. Aliații NATO sporesc securitatea din cauza prezenței trupelor Wagner în Belarus

  • Acum, îngrijorările au crescut și mai mult de când trupele Wagner au început să sosească în Belarus după revolta lor de scurtă durată din Rusia.
  • Polonia, Lituania și Letonia spun că au desfășurat mai multe trupe și echipamente la granițele lor.
  • Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a declarat săptămâna aceasta că ar fi tentant ca Grupul Wagner să se folosească de prezența sa în apropierea graniței lituaniene pentru diverse provocări.

Aliații NATO situați de-a lungul frontului estic al alianței sunt din ce în ce mai îngrijorați de prezența mercenarilor Grupului Wagner, legați de Rusia, în Belarus, unde unii dintre ei au fost desfășurați de la o revoltă de scurtă durată în Rusia în luna iunie.

Polonia, Lituania și Letonia – membre ale NATO și ale Uniunii Europene care se învecinează cu Belarus – au fost deja în alertă de când un număr mare de migranți și refugiați au început să sosească la granițele lor dinspre Belarus în urmă cu doi ani.

Acestea l-au acuzat pe președintele belarus Alexander Lukașenko, un aliat al Rusiei, că a deschis ruta de migrație într-un act de „război hibrid” menit să creeze instabilitate în Occident.

Acum, îngrijorările au crescut și mai mult de când trupele Wagner au început să sosească în Belarus după revolta lor de scurtă durată din Rusia.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat în weekend că aproximativ 100 de luptători Wagner din Belarus s-au apropiat de granița cu Polonia, mai exact de o zonă sensibilă din punct de vedere strategic cunoscută sub numele de Suwalki Gap.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Ziua 526 de război. Aliații NATO sporesc securitatea din cauza prezenței trupelor Wagner în Belarus appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Gwyneth Paltrow te primește la casa ei din Montecito. Actrița a încheiat un parteneriat cu Airbnb dedicat oamenilor care suferă de singurătate Previous post Gwyneth Paltrow te primește la casa ei din Montecito. Actrița a încheiat un parteneriat cu Airbnb dedicat oamenilor care suferă de singurătate
Ce mâncăm pe timp de caniculă? Alexandru Dinu, sous chef: „Un prim pas ar fi să menținem hidratarea” Next post Ce mâncăm pe timp de caniculă? Alexandru Dinu, sous chef: „Un prim pas ar fi să menținem hidratarea”