LIVE UPDATE. Ziua 465 de invazie rusă. Zelenski admite că aderarea Ucrainei la NATO este „imposibilă” înainte de încheierea războiului

LIVE UPDATE. Ziua 465 de invazie rusă. Zelenski admite că aderarea Ucrainei la NATO este „imposibilă” înainte de încheierea războiului

LIVE UPDATE. Ziua 465 de invazie rusă. Zelenski admite că aderarea Ucrainei la NATO este „imposibilă” înainte de încheierea războiuluiLIVE UPDATE. Ziua 465 de invazie rusă. Zelenski admite că aderarea Ucrainei la NATO este „imposibilă” înainte de încheierea războiului

  • Volodimir Zelenski a admis vineri că aderarea ţării sale la NATO, pe care Kievul o cere insistent, ar fi ,,imposibilă” înainte de încheierea războiului în curs cu Rusia.
  • El le-a cerut joi liderilor europeni reuniţi în cadrul summitului CPE, în Republica Moldova, să-şi consolideze sprijinul pentru Ucraina şi să înlăture ,,îndoielile” cu privire la aderarea Kievului la NATO.
  • Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a estimat în aprilie că prioritatea Ucrainei ar trebui să fie câştigarea războiului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis vineri că aderarea ţării sale la NATO, pe care Kievul o cere insistent, ar fi ,,imposibilă” înainte de încheierea războiului în curs cu Rusia, scrie AFP.

,,Aderarea la NATO este cea mai bună garanţie de securitate pentru Ucraina (…) dar înţelegem că nu vom atrage o singură ţară NATO într-un război” , a declarat preşedintele Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Estoniei Alar Karis.

,,Prin urmare, înţelegem că nu vom deveni membri NATO atât timp cât va dura acest razboi, nu pentru că nu vrem, ci pentru că este imposibil” , a adăugat el.

Aceasta este o atitudine rară a preşedintelui ucrainean, care a intensificat presiunile de la începutul invaziei ruse pentru ca ţara sa să se integreze cât mai repede în Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.

El le-a cerut joi liderilor europeni reuniţi în cadrul summitului Comunităţii Politice Europene (CPE), în Republica Moldova, să-şi consolideze sprijinul pentru Ucraina şi să înlăture ,,îndoielile” cu privire la aderarea Kievului la NATO.

Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a estimat în aprilie că prioritatea Ucrainei ar trebui să fie câştigarea războiului.

Problema aderării Ucrainei la NATO ar urma să fie dezbătută în continuare la summitul organizaţiei, în iulie, în Lituania.

The post LIVE UPDATE. Ziua 465 de invazie rusă. Zelenski admite că aderarea Ucrainei la NATO este „imposibilă” înainte de încheierea războiului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Xi Jinping le cere șefilor securității naționale din China să se pregătească pentru „cele mai grave scenarii“ Previous post Xi Jinping le cere șefilor securității naționale din China să se pregătească pentru „cele mai grave scenarii“
Twitter are probleme: încă un director demisionează Next post Twitter are probleme: încă un director demisionează