Ion Cristoiu lansează o nouă carte: Cui i-e frică de mareşalul Antonescu?

Ion Cristoiu lansează o nouă carte: Cui i-e frică de mareşalul Antonescu?

Ion Cristoiu lansează o nouă carte: Cui i-e frică de mareşalul Antonescu?Ion Cristoiu lansează o nouă carte: Cui i-e frică de mareşalul Antonescu?

  • Ion Cristoiu: Consider că au fost chiar momente de istorie. Titlul Cui e frică de mareşalul Antonescu este titlul unui editorial din 28 iunie 1991 şi îi era frică lui Ion Iliescu. Începuse un soi de revenire, după o tăcere din 1945, a personalităţii mareşalului Antonescu.
  • Ion Cristoiu: Ion Iliescu a ţinut o conferinţă de presă cu jurnaliştii străini în care s-a delimitat. Pentru el nu era greu pentru că Antonescu a fost ţinta tuturor comuniştilor. Pe scurt spuneam, ca şi acum, că avem de-a face cu o personalitate care fusese complet negată în perioada anterioară.
  • Ion Cristoiu: Dacă articolele despre mareşalul Antonescu erau lăsate libere, se ajungea la un fenomen absolut normal, devenea o invazie mareşalul Antonescu, lumea se plictisea, începeau să apară cărţi că nu a fost chiar aşa, că a fost dictator, şi el era un fel de Ceauşescu.

Scriitorul şi publicistul Ion Cristoiu lansează un nou volum de proză politică, intitulat ,,Cui i-e frică de mareşalul Antonescu?”. Cartea, publicată de Editura Martorul clipei, cuprinde editorialele lui Ion Cristoiu despre evenimentele anului 1991.

Sunt momente de istorie, care descriu România şi lumea de acum 22 de ani: mineriada şi debarcarea lui Petre Roman de la conducerea Guvernului, puciul de la Moscova, delimitarea fostului preşedinte Ion Iliescu de mareşalul Antonescu.

Ion Cristoiu a explicat titlul cărţii şi confirmă încă o dată că nu este bine să interzici, să ascunzi şi să minţi pentru că adevărul tot se află.

,,Am un proiect, ca toate editorialele scrise până în 1996 să le adun pe ani. Am avut anul 1990, acum avem 1991. (…) Consider că au fost chiar momente de istorie. Titlul Cui e frică de mareşalul Antonescu este titlul unui editorial din 28 iunie 1991 şi îi era frică lui Ion Iliescu. Începuse un soi de revenire, după o tăcere din 1945, a personalităţii mareşalului şi începuse o campanie în interior şi în exterior căreia îi răspunde Ion Iliescu spunând că avem de-a face cu o reabilitare a antisemitismului, a fascismului. Ion Iliescu a ţinut o conferinţă de presă cu jurnaliştii străini în care s-a delimitat. Pentru el nu era greu pentru că Antonescu a fost ţinta tuturor comuniştilor. Pe scurt spuneam, ca şi acum, că avem de-a face cu o personalitate care fusese complet negată în perioada anterioară şi că, în mod firesc, apare un interes. Şi atrăgeam atenţia asupra unui lucru care s-a dovedit adevărat şi anume că nu e bine să opreşti. Dacă articolele despre mareşalul Antonescu erau lăsate libere, se ajungea la un fenomen absolut normal, devenea o invazie mareşalul Antonescu, lumea se plictisea, începeau să apară cărţi că nu a fost chiar aşa, că a fost dictator, şi el era un fel de Ceauşescu. Şi acum asistăm la o legendarizare, la o mitizare. Se confirmă că niciodată nu trebuie să interzici, să ascunzi şi să minţi pentru că adevărul se află” , a declarant Ion Cristoiu.

The post Ion Cristoiu lansează o nouă carte: Cui i-e frică de mareşalul Antonescu? appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Xi Jinping le cere șefilor securității naționale din China să se pregătească pentru „cele mai grave scenarii“ Previous post Xi Jinping le cere șefilor securității naționale din China să se pregătească pentru „cele mai grave scenarii“
Twitter are probleme: încă un director demisionează Next post Twitter are probleme: încă un director demisionează