LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 53. Armata israeliană afirmă că alți 12 ostatici eliberați de Hamas au părăsit Gaza și se află pe teritoriul israelian/Israelul afirmă că 30 de palestinieni au fost eliberați din închisoare

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 53. Armata israeliană afirmă că alți 12 ostatici eliberați de Hamas au părăsit Gaza și se află pe teritoriul israelian/Israelul afirmă că 30 de palestinieni au fost eliberați din închisoare

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 53. Armata israeliană afirmă că alți 12 ostatici eliberați de Hamas au părăsit Gaza și se află pe teritoriul israelian/Israelul afirmă că 30 de palestinieni au fost eliberați din închisoareLIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 53. Armata israeliană afirmă că alți 12 ostatici eliberați de Hamas au părăsit Gaza și se află pe teritoriul israelian/Israelul afirmă că 30 de palestinieni au fost eliberați din închisoare

  • Armata israeliană afirmă că alți 12 ostatici eliberați de Hamas au părăsit Gaza și se află pe teritoriul israelian.
  • Serviciul penitenciar israelian (IPS) a confirmat că 30 de palestinieni au fost eliberați în cadrul acordului de armistițiu.
  • Cei 2 ostatici eliberați marți sunt cetățeni thailandezi, afirmă biroul premierului israelian.

UPDATE ORA 03:00 – Casa Albă afirmă că Israelul trebuie să evite „strămutarea în continuare” a palestinienilor din sudul Fâșiei Gaza

Administrația Biden a transmis Israelului că trebuie să se străduiască să evite „deplasarea semnificativă în continuare” a civililor palestinieni din sudul Fâșiei Gaza dacă își reia campania terestră după actuala pauză a luptelor, au declarat marți oficiali americani de rang înalt, potrivit agenției de presă AP.

Separat, purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate națională de la Casa Albă, John Kirby, a declarat că israelienii au fost receptivi atunci când oficialii americani au ridicat această problemă.

UPDATE ORA 02:00 – Casa Albă susține prelungirea pauzei pentru eliberarea prizonierilor

Purtătorul de cuvânt John Kirby a declarat că SUA lucrează „oră de oră” cu partenerii săi din regiune pentru a elibera mai mulți prizonieri deținuți de Hamas.

„Vrem să vedem toți ostaticii eliberați și, prin urmare, dacă ar exista pauze prelungite dincolo de aceste două zile de prelungire, atunci suntem în favoarea acestui lucru”, a declarat Kirby reporterilor.

UPDATE ORA 01:00 – Raid militar israelian și ciocniri raportate în Cisiordania

Un raid militar israelian și ciocniri au fost raportate marți la Jenin, în Cisiordania ocupată, potrivit unui jurnalist local aflat la fața locului și unei înregistrări video obținute de CNN.

În înregistrările video par să se vadă vehicule militare în apropierea taberei de refugiați din Jenin și sunete de focuri de armă grele.

Știre inițială

Serviciul penitenciar israelian (IPS) a confirmat că 30 de palestinieni au fost eliberați în cadrul acordului de armistițiu.

IPS a precizat că toți prizonierii au fost eliberați din închisoarea Ofer din Cisiordania și din Centrul de detenție din Ierusalim. Aceștia au precizat că printre ei se numără 30 de bărbați și femei, scrie BBC.

Anterior, Qatar a declarat că, din cei 30, 15 sunt femei și 15 minori.

Aceștia se alătură altor 150 de palestinieni – majoritatea femei și adolescenți – care au fost eliberați până acum din închisorile israeliene începând de vineri, ca parte a armistițiului.

Biroul prim-ministrului israelian a emis o declarație în care spune că cei 12 ostatici – 10 cetățeni israelieni și doi thailandezi – s-au întors pe teritoriul israelian.

„Familiile lor au fost informate de către oficialii desemnați că s-au întors în Israel”, se arată în comunicat.

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 53. Armata israeliană afirmă că alți 12 ostatici eliberați de Hamas au părăsit Gaza și se află pe teritoriul israelian/Israelul afirmă că 30 de palestinieni au fost eliberați din închisoare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 644. Finlanda închide întreaga graniță cu Rusia după tensiuni legate de solicitanții de azil Previous post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 644. Finlanda închide întreaga graniță cu Rusia după tensiuni legate de solicitanții de azil
VIDEO. Un moment emoționant pentru Liverpool. Gestul nobil făcut de către căpitanul echipei de fotbal Next post VIDEO. Un moment emoționant pentru Liverpool. Gestul nobil făcut de către căpitanul echipei de fotbal